Prop de 700 alumnes a les Proves Cangur de Lleida

Organitzades pel departament de Matemàtica de la UdL i l'INS Màrius Torres

Descarregar pdf
ProvesCangur2017UdL
Els participants d'aquesta edició, en ple examen Foto: EPS-UdL
Un total de 680 alumnes de 25 centres de les comarques de Ponent, 362 de Batxillerat i 318 de quart d'ESO, participaran aquest dijous 16 de març en les proves Cangur de matemàtiques que tindran lloc a l'Escola Politècnica Superior (EPS) de la Universitat de Lleida (UdL), coordinades pel departament de Matemàtica de la UdL i l'INS Màrius Torres. La filosofia d'aquest joc-concurs individual és contribuir a la popularització d'aquesta ciència exacta entre la mainada i el jovent "sense cap objectiu de selecció nacional ni de comparació entre països", segons destaquen els organitzadors.

Les proves es fan el mateix dia en totes les nacions participants. Les noies i els nois tenen un total de 75 minuts per resoldre 30 problemes de resposta tancada, amb cinc opcions cadascun. La Societat Catalana de Matemàtiques assegura que aquests plantejaments "es basen més en el raonament i l'enginy que en coneixements matemàtics específics". En el cas de Lleida, a banda de completar aquest repte, tindran l'oportunitat de gaudir dels tallers que els ha organitzat l'EPS sobre Criptografia, Robòtica, Giroscòpica i Votació Electrònica.

Els centres lleidatans que prenen part en la 22a edició d'aquestes proves, que compten amb la col·laboració de l'EPS i el Vicerectorat d'Estudiants de la UdL, són:

Lleida ciutat- INS Màrius Torres, Col·legi Episcopal, Col·legi Maristes Montserrat, Col·legi Claver, FEDAC-Lleida, Col·legi Santa Anna, Col·legi El Carme, Col·legi Sagrada Família, INS Samuel Gili i Gaya, INS Guindàvols, Col·legi Mirasan, Institut Josep Lladonosa, INS Manuel de Montsuar, Col·egi Mater Salvatoris, Institut Torre Vicens, INS Maria Rúbies i INS La Mitjana.

Resta de la província- Institut La Salle (Mollerussa), INS Terres de Ponent (Mollerussa), Institut La Serra (Mollerussa), Institut Lo Pla d'Urgell (Mollerussa), Institut Josep Vallverdú (Les Borges Blanques), INS Alcarràs, Institut Canigó (Almacelles) i INS d'Almenar.

Notícies relacionades