Rècord de participació a l'Olimpíada de Robòtica de la UdL

Una trentena d'equips competeixen en quatre categories al campus de Cappont

Descarregar pdf
robotica2017
Guanyadors de l'edició 2017 Foto: EPS-UdL

Un total de 32 equips de Lleida, Mollerussa, Tàrrega, Bellcaire d'Urgell, Artesa de Segre, La Pobla de Segur, La Seu d'Urgell, Alcover (Tarragona), Platja d'Aro (Girona) i Andorra participaran aquest dissabte 16 de juny a la Universitat de Lleida (UdL) al 4rt torneig classificatori de la World Robot Olympiad (WRO). Són 12 més que l'any passat. Es tracta d'una iniciativa de l'empresa ENGIJOC, amb la col·laboració de l'Escola Politècnica Superior (EPS) de la UdL, que es desenvolupa al Centre de Cultures, al campus de Cappont. Enguany inclou quatre categories, tres regulars i una de Football robòtic.

La WRO és una competició de robòtica adreçada a joves estudiants d'entre 7 i 15 anys, que es desenvolupa a més de 50 països d'arreu del món. A Lleida hi prendran part 7 equips en la categoria Elementary; 5, en la Start;  4, en la Rookie; 9, en la Junior; i  5 a Football, per a participants d'entre 10 i 19 anys, en què dos equips de dos robots persegueixen la pilota transmissora d'infrarojos dins d'un terreny de joc.

El torneig consta de dos parts. En la primera de construcció, de dos hores i mitja de durada, els nois i les noies munten i programen un robot des de zero, sense instruccions i sense cap tipus d'ajuda per part de l'entrenador. En la segona de competició, els participants tenen tres rondes de dos minuts per demostrar que el seu robot és capaç de superar el repte proposat.

L'equip guanyador de cada categoria accedirà a l'eliminatòria estatal, que tindrà lloc a Platja d'Aro el proper setembre, i qui la superi podrà lluitar pel títol mundial, que enguany es disputarà a Chiang Mai (Tailàndia), al novembre. El director de l'EPS, Francesc Giné, ha recordat que la WRO complementa altres iniciatives per a fomentar les vocacions tecnològiques com la First Lego League.

MÉS INFORMACIÓ:

Engijoc i l'EPS organitzen el 4t Torneig World Robot Olympiad a Lleida