Rècord de participació a la First Lego League, amb 46 equips

El futur de les ciutats centra aquest dissabte la competició de robòtica coordinada per l'EPS

Descarregar pdf
firstlego b 2019
Un moment de la prova l'any passat / Foto: EPS-UdL
Un total de 358 alumnes de 32 escoles i instituts de les comarques de Ponent, la Franja, Barcelona i el Principat d'Andorra prendran part aquest dissabte, 29 de febrer, en diferents competicions de la First Lego League al Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera de la Universitat de Lleida (UdL), sota la coordinació de l'Escola Politècnica Superior (EPS). D'aquests, 204 són nois i 154, noies. Es tracta d'una edició rècord, tant de participants com de voluntaris, ja que 135 persones col·laboren en l'organització de la competició robòtica.
 
Els joves competiran en 46 equips: 30 a la First Lego (de 10 a 16 anys), 14 a la Júnior (de 6 a 9 anys) i 2 a la Discovery (de 4 a 6 anys). Enguany la temàtica dels reptes gira al voltant del futur de les ciutats. El repte City sharper. Construïm millors entorns on viure i treballar convida els equips a observar com les ciutats i els edificis creixen, evolucionen i canvien, pensant en solucions innovadores. A més, han construït i programat un robot autònom per resoldre diferents missions en un circuit.
 
A la categoria Júnior, el repte Boomtown els proposa una ciutat on explorar les necessitats i els reptes de la comunitat. Observant el seu entorn, fan servir la imaginació per resoldre un problema i crear un edifici on sigui més fàcil i agradable viure-hi i també conviure amb els altres. També construeixen un model fet a partir d'elements LEGO amb una part motoritzada.
 
Centres participants:

* Lleida ciutat - INS Joan Oró, Jesuïtes-Col·legi Claver, Col·legi Santa Anna, Escola Príncep de Viana, Escola Camps Elisis, Col·legi Joan XXIII, Escola-Institut Magraners, Institut Samuel Gili i Gaya, Institut Maria Rúbies, Institut Màrius Torres, Institut Ronda, Institut La Mitjana, Col·legi El Carme, Col·legi Mater Salvatoris.

* Comarques de Ponent - INS Terres de Ponent (Mollerussa), La Salle (Mollerussa), Escola Vedruna (Mollerussa), Escola Vedruna (Balaguer), Escola Vedruna (Tàrrega), INS Ciutat de Balaguer, FEDAC Guissona, Escola Francesc Feliu (Aitona), Institut Ermengol IV (Bellcaire d'Urgell), Institut Els Planells (Artesa de Segre), STEM Pallars (La Pobla de Segur), Escola Mossèn Albert Vives (La Seu d'Urgell), INS Seròs, INS Alpicat.

* Resta de Catalunya - Agora International School (Sant Esteve Sesrovires, Barcelona), Escola Montagut (Vilafranca del Penedès, Barcelona) i Escola Sant Climent (Barcelona).

* Resta de l'Estat - Colegio Santa Ana (Fraga, Osca).

* Andorra - Col·legi Sant Ermengol (Andorra la Vella).
 
En total, es repartiran 14 premis. A banda de la competició, l'EPS ha programat diferents activitats complementàries com ara tallers de robòtica i realitat virtual i augmentada, un circuit de cotxes elèctrics o una ludoteca LEGO.
 

Una setmana després, a Igualada
 
La First Lego League es traslladarà al campus Igualada-UdL el següent dissabte, 7 de març. La tercera edició a la capital de l'Anoia aplegarà 23 equips, integrats per 180 joves de 16 col·legis i instituts de les comarques de Barcelona.
 
A nivell mundial, més de 320.000 nens, nenes i joves de 10 a 16 anys, de 100 països participaran en algun dels 1.450 esdeveniments previstos en aquesta edició de FIRST LEGO League, la major competició internacional de robòtica per a estudiants del món. A la Júnior Hi participen més de 169.000 nens i nenes de 50 països.