Revisions de pell gratuïtes en la campanya Euromelanoma 2018

La catedràtica de la UdL Rosa Martí, una de les coordinadores a Catalunya

Descarregar pdf
rosamartiIRBLleidaUdL
La catedràtica de la Facultat de Medicina / Foto: IRBLleida

La catedràtica de Dermatologia de la Universitat de Lleida (UdL),  Rosa Maria Martí, coordina a Catalunya la campanya Euromelanoma 2018, amb la professora a la Universitat de Barcelona (UB), Susana Puig. Cinc especialistes i investigadors en càncer cutani de l'Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRBLleida) participen com a voluntaris a la 19ª edició d'aquesta iniciativa, que es desenvoluparà entre els dies 11 i 15 de juny a 33 països. Per accedir a les revisions de pell gratuïtes cal fer una inscripció prèvia.

La campanya busca promoure la conscienciació, la prevenció i el diagnòstic precoç del càncer de pell, un dels més comuns. Habitualment està causat per una exposició als raigs UV del sol de forma excessiva o prolongada. Qualsevol persona preocupada per alguna taca a la pell podrà fer-se un test d'auto-diagnosi disponible al web i, si pertany a un col·lectiu de risc, podrà accedir durant tota la setmana a una revisió exhaustiva de la pell per un dermatòleg voluntari.

Segons dades extretes del Registre nacional de melanoma de l'Acadèmia Espanyola de Dermatologia i Venereologia —que conté dades de persones diagnosticades entre 1997 i 2011— el 56,5 % dels pacients eren dones i el 43,5 %, homes amb una mitjana d'edat de 57 anys.


Text: Comunicació IRBLleida / Premsa UdL