Rosa M. Poch, nova membre numerària de l'IEC

La catedràtica d'Edafologia de la UdL entra a la Secció de Ciències i Tecnologia

Descarregar pdf
rosa poch
Poch dóna classes a la UdL des del 1992 / Foto: UdL
La catedràtica d'Edafologia i Química agrícola de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària (ETSEA) de la Universitat de Lleida (UdL), Rosa Maria Poch Claret, ha estat nomenada membre numerària de l'Institut d'Estudis Catalans (IEC), adscrita a la Secció de Ciències i Tecnologia. Amb ella també s'incorporen el secretari d'Universitats i Recerca i catedràtic de la Universitat Rovira i Virgili, Francesc Xavier Grau, i el catedràtic de la universitat sueca d'Umeå, Vicenç Torra.
 
El ple de l'IEC ha aprovat en la seua darrera sessió els tres nomenaments en aquesta secció, que actualment comprèn quatre àrees de ciències —Matemàtiques, Física, Química i Geologia—, i quatre àrees de tecnologia  —Industrial, de la Construcció, de la Informació i Comunicació, i de la Terra. A més, manté un estret lligam amb la Secció de Ciències Biològiques. Amb aquestes incorporacions, passa a tenir 28 membres numeraris, 21 emèrits i 11 corresponents.
 
Poch imparteix classes a la UdL des del 1992. Doctora per la Universitat de Gant (Bèlgica), on es va especialitzar en micromorfologia dels sòls, és actualment presidenta del Panell Intergovernamental Tècnic de Sòls de l'Organització de les Nacions Unides per a l'Alimentació i l'Agricultura (FAO). Membre del grup de recerca de Sòls i Aigües de l'ETSEA i coordinadora del màster interuniversitari de Gestió de Sòls i Aigües, les seues línies d'investigació se centren en temes de degradació i conservació, hidrologia de conques i geoarqueologia.
 
La catedràtica de la UdL ha coordinat la versió catalana del Diccionari multilingüe de la ciència del sòl, és editora en cap de la revista Spanish Journal of Soil Science i editora associada de Soil Research (CSIRO, Austràlia) i de Geoderma Regional (Elsevier).

NOTÍCIES RELACIONADES:

Rosa Poch, presidenta del Panell Intergovernamental de Sòls de la FAO