Rosa Poch, presidenta del Panell Intergovernamental de Sòls de la FAO

La catedràtica de l'ETSEA és una de les cinc representants europees

Descarregar pdf
fotofao
Poch,a la segona fila, cinquena per l'esquerra, amb els integrants del Panell a Roma. FOTO: Global Soil Partnership

La catedràtica d'Edafologia de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària (ETSEA) de la Universitat de Lleida (UdL), Rosa M. Poch, presidirà fins al 2021 el Panell Intergovernamental de Sòls (ITPS) de la FAO. Poch, va ser nomenada divendres passat a Roma, en la novena sessió d'aquest grup dedicat als principals problemes del sòl a escala mundial, com ara la desertificació o el canvi climàtic.

Professora a la UdL des del 1992, Poch és l'única representant de Catalunya i l'Estat espanyol i una de les cinc europees al Panell, format actualment per 27 experts d'arreu del món.

Entre els reptes més immediats de l'ITPS, estan l'organització d'un congrés sobre erosió de sòls a la primavera, al que seguirà un sobre biodiversitat i un altre sobre fertilitat de sòls,  sense oblidar l'avaluació del cost de les mesures de conservació dels sòls, els mapes del potencial dels sòls per segrestar carboni, d'erosió i de salinitat, i l'actualització de l'informe de l'estat dels recursos mundials de sòls, explica la presidenta.

Rosa M. Poch és membre del grup de recerca de Sòls i Aigües de l'ETSEA. Coordinadora del màster interuniversitari de Gestió de Sòls i Aigües, les seues línies d'investigació se centren en la gènesi i micromorfologia de sòls, temes de degradació i conservació, i geoarqueologia. També és editora en cap de la revista Spanish Journal of Soil Science.