El Museu d'Art de Sabadell i la UdL, plegats en 'Agustí Masvidal. La precisió de la mirada'

El CAEM ha catalogat la major part de les obres que s'exhibeixen en aquesta exposició

Descarregar pdf
Making of
Tècniques del CAEM durant l'estudi i catalogació de les obres. FOTO: CAEM-UdL
Agustí Masvidal 1920-2000. La precisió de la mirada, és el títol de l'exposició que el Museu d'Art de Sabadell dedica a aquest farmacèutic i dibuixant egarenc, del qual es compleix enguany el centenari del seu naixement. La mostra, que es pot veure fins al proper 10 de gener, ha estat possible gràcies a la col·laboració entre el Museu, la família d'Agustí Masvidal i el Centre d'Art d'Època Moderna (CAEM) de la Universitat de Lleida (UdL) que durant tres anys ha documentat i catalogat la producció artística de l'autor, més de 3.500 obres.
 
L'exposició, comissariada per la directora del Museu, Engràcia Torrela, s'estructura en nou àmbits on destacà aquest "artista romàntic il·lustrat però amb una poderosa mirada científica i de fidedigna descripció notarial", com el qualifica el director cientific del CAEM i professor de la UdL, Ximo Company. S'hi poden veure obres realitzades en diferents tècniques- aquarel·la sobre paper, tècniques mixtes, pintures a l'oli- de temàtiques diverses -vistes urbanes del seu Sabadell natal i del seu entorn natural com el Rodal, el romànic català, monuments i esglésies de països que visità com ara Suècia o Rússia, retrats d'amics i familiars, representacions d'oficis antics i il·lustracions de diferents espècies botàniques amb gran detallisme.
 

Bona part de les obres exposades són les catalogades pel CAEM, tot i que també n'hi ha que han estat cedides per la família de l'artista, com una col·lecció d'olis sobre llenç i sobre taula. El personal del Centre d'Art d'Època Moderna de la UdL també ha intervingut en la selecció de les obres i en l'elaboració dels textos del material divulgatiu i expositiu.


Precisament avui divendres, a les 7 de la tarda, Jèsica Martí, del CAEM, pronunciarà a Sabadell una conferència sobre el procés de catalogació que han a dut a terme el personal de la UdL de tota la producció artística de Masvidal, i que ha permès identificar i dimensionar millor la importància de la seua obra, tant a nivell històric, com científics, com documental.