Segon accèssit del concurs de tesis en 3 minuts per a la UdL

La doctoranda Erika Soto, de Ciència i Tecnologia Agrària i Alimentària, treballa en edició genòmica

Descarregar pdf
tesis 3 minuts
Les tres doctores premiades, amb Soto a la dreta / Foto: Comunicació UPNA
La doctoranda de la Universitat de Lleida (UdL) Erika Soto Chavarro ha guanyat el segon accèssit del concurs de tesis en 3 minuts de Campus Iberus, celebrat enguany a la Casa del Almirante de Tudela (Navarra). Soto, del programa de Ciència i Tecnologia Agrària i Alimentària de l'Escola de Doctorat de la UdL, s'ha endut aquest reconeixement, dotat amb 600 euros, per la presentació titulada Com l'edició genòmica pot salvar els taurons.
 
En aquesta quarta edició del concurs han participat tretze investigadors en formació o acabats de titular com a doctors i doctores de les quatre universitats de Campus Iberus: cinc de la Pública de Navarra (UPNA); altres cinc de la de Saragossa (Unizar); dos de la UdL; i una de La Rioja. El primer premi, de 1.000 euros, ha estat per a Andrea González, doctora en Ciències de la Salut de la UPNA, per L'adenovirus contra el glioma: 48 hores de lluita. I el primer accèssit, per a Inés Mármol, d'Unizar, amb Potencial de l'or com a substitut del platí en fàrmacs antitumorals.
 
Les persones finalistes han estat avaluades per un jurat presidit pel rector de la Universitat de La Rioja, Julio Rubio.  Com a vocals han actuat Carmina Puyod, responsable de la Unitat de Cultura Científica d'Unizar; José Javier Tejada, director de Comunicació de la Universitat de La Rioja; Merche Añón, periodista de televisió i regidora de Cultura de l'Ajuntament de Tudela, i Mariano Navarro, director del setmanari Plaza Nueva.
 
Han valorat, fonamentalment, la capacitat comunicativa de les persones participants, que els permetia transmetre, de manera efectiva, conceptes especialitzats al públic en general, així com la seua habilitat per a entusiasmar a l'audiència amb els resultats de la seua recerca.
 
 
Text: Comunicació UPNA / Premsa UdL

NOTÍCIES RELACIONADES:

Stefano Lodetti, de la Universitat de Saragossa, guanya el concurs de tesis en 3 minuts (2018)