Espais de pobles i ciutats il·luminats de groc el 20 de març
A iniciativa de la Càtedra d'Innovació Social per celebrar el Dia de la Felicitat
Descarregar pdfIl·luminar espais emblemàtics o singulars de pobles i ciutats de Ponent amb llums grogues, és la proposta de la Càtedra d'Innovació Social de la Universitat de Lleida (UdL) per commemorar el Dia internacional de la Felicitat que se celebra el 20 de març.
Des de la càtedra, van demanar a una trentena d'ajuntaments de la demarcació i altres organismes oficials, que el vespre de diumenge il·luminessin de groc -color que entre altres s'associa a la felicitat- algun edifici o indret singular de les seues localitats. Fins ara, s'hi han sumat l'Ajuntament de Lleida, la subdelegació del Govern de l'Estat, l'Ajuntament de Linyola, que il·luminaran les seues façanes, el de Tàrrega, que ha triat la font del Pati i el de Torrefarrera, que encendrà llums grogues a l'entrada de la localitat.
L'assemblea general de Nacions Unides va decretar en la resolució 66/281 de 2012 que el 20 de març se celebrés el Dia Internacional de la Felicitat per reconèixer la rellevància de la felicitat com a aspiració universal dels éssers humans i la importància de la seua inclusió en les polítiques dels governs, sobretot en les econòmiques, amb l'objectiu de promoure el desenvolupament sostenible, l'erradicació de la pobresa i el benestar de tots els pobles. La resolució va ser iniciada per Bután, un país que des de principis de la dècada de 1970 reconeix el valor de la felicitat nacional per sobre de la dels ingressos nacionals.
El director de la Càtedra, el professor de la Facultat d'Educació, Psicologia i Treball Social de la UdL, Carles Alsinet, explica que celebrar el Dia internacional de la felicitat, "representa una excel·lent oportunitat, en aquest moments d'incertesa i d'angoixa, per lliurar un missatge de esperança i solidaritat a totes aquelles persones que pateixen a conseqüència de les guerres, la fam i la desigualtat", per això anima altres pobles i ciutats a sumar-se a l'encesa de llums.
L'any passat, per commemorar i reivindicar aquest dia, la Càtedra va elaborar un decàleg col·lectiu d'instants que ajuden a afrontar la pandèmia.