Stefano Lodetti, de la Universitat de Saragossa, guanya el concurs de tesis en 3 minuts

La UdL acull per primer cop la final, amb 13 candidats

Descarregar pdf
tesis3M2018UdLguanyadors
Els guanyadors, amb els membres del jurat Foto: UdL
Stefano Lodetti, de la Universitat de Saragossa (Unizar), ha guanyat la final del concurs de tesis en 3 minuts de Campus Iberus, celebrada aquest divendres a la Universitat de Lleida (UdL). El premi està dotat amb 1.000 euros. També s'han atorgat dos accèssits de 600 euros cadascun a Sandra López i Alejandro Quintas, tot dos doctorands d'Unizar. En total han participat 13 finalistes, 10 nois i 3 noies.

Aquesta iniciativa planteja als investigadors en formació el repte d'explicar el desenvolupament de la seua tesi doctorat en una intervenció limitada de temps, amb un llenguatge senzill, intel·ligible i accessible al gran públic. L'objectiu és atansar aquesta tasca de recerca a la societat i, al mateix temps, inculcar als joves l'interès en la divulgació científica.

Lodetti ha explicat la seua tesi sobre els supra-harmònics descrivint-los com els personatges dolents d'un còmic, ja que dificulten la distribució d'energies renovables a les xarxes actuals. De tota manera, ha dit, "això són problemes tècnics que es poden solventar". En la seua intervenció ha subratllat que "el més important és la voluntat política" perquè el 100% de la producció energètica sigui de fonts renovables.

En les semifinals -celebrades a Saragossa i Logronyo el passat octubre- van prendre part 27 doctorands: 15 d'Unizar, 5 de la Universitat Pública de Navarra (UPNA), 4 de la UdL, i 2 de la Rioja. Els finalistes han pogut gaudir d'un taller de tècniques d'oratòria, realitzat el 15 de novembre. En aquesta fase final, hi han participat tretze joves investigadors de les universitats que formen el Campus d'Excel·lència Internacional Iberus: 9 de Saragossa, 2 de la UPNA, 1 de la Rioja i 1 de la UdL.

El jurat estava compost per el vicepresident executiu de Campus Iberus, Julio Lafuente; la coordinadora del suplement científic Tercer Milenio, de El Heraldo de Aragón, Pilar Perla; el profesor de la UPNA i divulgador científic, Joaquín Sevilla; el director de Comunicació de la UdL, Xavier Moncayo, i el director del diari La Mañana, Ignacio Calvo.
 
Llistat de participants

NOM
PROGRAMA DE DOCTORAT
CENTRE
TÍTOL DE LA PRESENTACIÓ
Alberto Badías Herbera Enginyeria Mecànica Unizar Realidad Simulada
Andrés José Chueca López Química Inorgànica Unizar Soluciones energéticas: creando luz con moléculas
Miguel González Lainez Química Inorgànica Unizar Química sostenible: alegría, extraterrestres y medio ambiente
Regina Juanbeltz Zurbano Ciències de la Salut UPNA Tratamiento de la hepatitis C crónica con antivirales de acción directa
Stefano Lodetti - PRIMER PREMI Energies Renovables i Eficiència Energètica Unizar Los Supra-villanos de las renovables
Sandra López Mínguez - 1r ACCÈSSIT Medicina i Salut Animal Unizar Twine. Nuevo dispositivo para la repermeabilización de la vía aérea
Adrián Luis Villarroya Bioquímica i Biologia Molecular Unizar En busca de la salud de hierro
Alejandro Quintas Hijós - 2on ACCÈSSIT Educació Unizar Los videojuegos activos y la gamificación en la educación física
José Javier Relancio Martínez Física Unizar Espacio-tiempo más allá de relatividad especial
Fernando Santamaría-Martos Salut UdL Medicina de precisión en pacientes con apnea del sueño
Ana Segura Anaya Informació i Comunicació Unizar En busca de un modelo de negocio para la información en Internet
Adrián Serrano Hernández Economia i Empresa UPNA Internalizando externalidades en la distribución de mercancías
Enrique Sodupe Ortega Innovació en enginyeria de producte i processos industrials UniRioja La democratización de la bioimpresión 3D

 

Tots els participants en la final d'avui / FOTO: UdL
 
Tots els participants en la final d'avui / FOTO: UdL

Notícies relacionades

Carregant el reproductor...