Suport de la UdL als II Premis de la Fundació Món Rural

El veredicte en les tres categories es farà públic el proper 15 de febrer al Rectorat

Descarregar pdf
fmrural
D'esquerra a dreta: Josep Martínez (AgroBank), Marc Riera (FMR) i Joan Biscarri (UdL). FOTO: UdL

La Universitat de Lleida (UdL) patrocina, juntament amb AgroBank, els II Premis Món Rural de narrativa, assaig i recerca i periodisme. Aquests guardons, que volen impulsar la presència del món rural com a temàtica, enfocament, perspectiva o marc geogràfic en aquests gèneres, han estat convocats per segon cop per la Fundació del Món Rural (FMR), amb l'objectiu de promoure la visibilitat del fet diferencial del món rural català.

El límit de presentació dels treballs finalitza el proper 15 d'octubre i el veredicte es farà públic el dia 15 de febrer de 2017 en un acte que tindrà lloc al Rectorat de la UdL. Pel que fa a narrativa i assaig i recerca, les obres hauran de ser inèdites, mentre que els treballs periodístics han d'haver estat publicats durant el 2016. Les dos primeres categories estan dotades amb 1.500 euros cadascuna, i la publicació dels originals a Cossetània Edicions. Quant al reportatge periodístic, el premi s'eleva a 750 euros.

Cada categoria té el seu jurat format per tres personalitats vinculades al territori i a la literatura o el periodisme. Entre els confirmats hi ha les cap d'informatius de Catalunya Ràdio a Lleida, Roser Perera, i la SER de Terres de l'Ebre, Silvia Tejedor; així com el periodista responsable del suplement el Camp del Diari de Girona, Francesc Benejam. Per a les categories de narrativa i assaig i recerca trobem escriptors com ara Andreu Carranza, Toni Orensanz, Martí Gironell, Antoni Pladevall o Núria Garcia Quera.