Tangos i danses cubanes, en concert a la UdL

El Quartet Prysma i la soprano Iolanda Dolcet actuen aquest dijous al Rectorat

Descarregar pdf
Quartet_Prysma&Iolanda_Dolcet_(Foto_Michal_Novak)
El Quartet Prysma amb Dolcet / Foto: Michal_Novak
Tangos, danses cubanes i bachianas brasileres (peces que barregen l'estil barroc i el folklore) conformen la proposta musical del concert que el Quartet Prysma ofereix aquest dijous, 21 de març, a la Universitat de Lleida (UdL). Els músics Xesco Grau (flauta), Joan Sancho (violí), Eduard Boleda (viola) i Marta Llona (violoncel) -titulars de l'Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida- actuaran a la Sala d'Actes de l'edifici del Rectorat, a partir de les 20.00h, acompanyats per la soprano Iolanda Dolcet Ibars.
 
El concert, que porta per títol Postals americanes, inclou peces de l'argentí Astor Piazzola, el cubà Ignacio Cervantes, el brasiler Heitor Villa-Lobos, el mexicà Arturo Márquez i el compositor nord-americà de musicals Leonard Bernstein. "Sabors d'Àfrica, d'Europa i d'antigues civilitzacions. Històries de passió i melangia embolcallades pel fum de tabac, en un local fosc i sòrdid. Ritmes i imatges en color sèpia des d'indrets calorosos, on la gent que hi viu destil·la música que ens fa moure dins de paisatges plens de color i de llum. Argentina, Cuba, Brasil, Nova York, Mèxic....", expliquen els artistes.
 
"Seguint el fil conductor de la Historia del Tango de Piazzola, fem un recorregut en l'espai i el temps per la música d'autors americans de diferents països i períodes del segle XX, connectant les diferents escenes de l'obra del compositor argentí amb peces escrites en l'època en què ens situa", afegeixen. El programa d'aquest concert del cicle Música a la UdL inclou les següents obres: Bordel 1900 (A. Piazzola), Seis danzas cubanas (I. Cervantes), Café 1930 (A. Piazzola), Bachianas Brasileiras nº5 - Aria (H. Villa-Lobos), Nightclub 1960 (A. Piazzola), Suite de West Side Story -America / Somewhere / Mambo (L. Bernstein),  Danzón nº5 (A. Márquez) i Concert d'aujourd'hui (A. Piazzola).
 

MÉS INFORMACIÓ:

Música a la UdL