La 10a Setmana de la sostenibilitat i la salut, fins a la primavera del 2021

Mantindran el programa previst, dedicat a l'emergència climàtica

Descarregar pdf
La Setmana de la sostenibilitat i la salut, que enguany arribava a la desena edició, tindrà lloc la primavera de l'any vinent degut a la crisi provocada per la COVID-19. Aquesta activitat anual de la Comissió de medi ambient de la Universitat de Lleida (UdL) havia de tenir lloc del 24 al 30 d'abril propers.
 
L'organització de la Setmana té previst mantenir el mateix programa per a la propera primavera i que s'encetava amb el concert de la cantautora mallorquina, Maria del Mar Bonet (doctora honoris causa per la UdL) i el compositor, productor i músic valencià, Borja Penalba. L'actuació se sonoritzaria i il·luminaria amb energia 'neta' a càrrec Intiam Rual i la Fundació Terra.
 
La Setmana de la sostenibilitat, dedicada en aquesta edició a l'emergència climàtica, inclou diferents activitats amb professorat de la UdL i professionals de diferents sectors, com ara taules redones sobre les mesures a prendre davant aquest estat d'emergència i com adequar-hi les instal·lacions de la UdL, així com xerrades al voltant dels efectes del canvi climàtic en la salut de les persones i el perill dels plàstics al mar.
 
Entre els participants es preveu comptar amb Miquel Gimeno (president d’OSMON), Fina Ambatlle (membre de l’equip tècnic del Consell assessor per al desenvolupament sostenible de la Generalitat de Catalunya), Quim Abadia (del club esportiu Artquàtic), Delfí Sanuy (professor de la UdL i membre  del Grup d’experts en canvi climàtic a Catalunya), i integrants del grup de recerca de la UdL, Sustainable Energy, Machinery and Buildings.