El CAEM 'fitxa' qui fou la cap del Gabinet de documentació tècnica del Prado

Carmen Garrido és una de les màximes especialistes en pintura espanyola del segle d'Or

Descarregar pdf
CARMEN-GARRIDO-DIRECTORACAEMUdL
Carmen Garrido, nou fitxatge del CAEM. FOTO: CAEM
El Centre d'Art d'Època Moderna (CAEM) de la Universitat de Lleida ha incorporat al seu equip de treball, qui ha estat la responsable del Gabinet de documentació tècnica del Museu del Prado entre 1982 a 2012. Carmen Garrido ocupa la direcció científica d'estudis de pintura del CAEM, centre que dirigeix el catedràtic d'Història de l'Art i professor de la UdL, Ximo Company,
 
Doctora en Història de l'Art per la Universitat Autònoma de Madrid, Garrido es va especialitzar en l'estudi de la documentació fisicoquímica per a la investigació tècnica de la pintura, el coneixement del procés creatiu dels artistes i l'examen de l'estat de conservació de les obres a la Universitat de Lovaina (Bèlgica), l'Alte Pinakothek de Munic (Alemanya) i el Metropolitan Museum of Art de Nova York (Estats Units).
 
Després de treballar al laboratori de l'Institut de Conservació i Restauració i a l'Escola de Restauració de Madrid, al 1980 s'incorpora al Museu del Prado per dur a terme el muntatge i el desenvolupament del Gabinet de documentació tècnica que dirigirà fins al 2012.
 
Carmen Garrido, és una de les màximes especialistes en Roger van der Weyden, El Bosco, El Greco, Velázquez i Goya, i coneix com a pocs experts del món la Pintura Espanyola del Segle d’Or, explica Ximo Company. "La seua presència al CAEM és un privilegi que contribuirà enormement a què el seu personal investigador assoleixi, encara més, una sòlida capacitació professional, analítica, perceptiva i atributiva d'obres d'art inèdites", ha afegit.

La conservadora madrilenya és també professora convidada al Màster en peritatge, avaluació i anàlisi d'obres d'art de la UdL.