El Campus Igualada-UdL inaugura el curs amb la vista posada a futures noves instal·lacions

La cofundadora de Fibra.cat, Meritxell Bautista, reflexiona sobre l'èxit en la conferència d'obertura

Descarregar pdf
inauguracioigualada
Un moment de la lliçó inaugural. FOTO: UdL
El Campus d'Igualada de la Universitat de Lleida (UdL) ha inaugurat divendres el curs acadèmic 2021/2022 amb la vista posada en el nou edifici del Passeig Verdaguer, les obres del qual van començar a mitjans de setembre. L'acte ha tingut lloc a la Sala d'actes del Pla de la Massa, amb la presència del rector de la UdL, Jaume Puy, l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, i el secretari general del Consell Interuniversitari de Catalunya, Josep Ribas.
 
Durant el seu discurs, el rector ha posat l'accent en el pas endavant que suposarà disposar d'aquestes noves instal·lacions, que acolliran els estudis de l’àmbit sanitari que ofereix la UdL a la capital de l'Anoia, actualment ubicats a La Teneria. En aquest sentit, l'alcalde d'Igualada, ha destacat el futur creixement del campus igualadí amb aquest edifici, que tindrà capacitat per a 500 estudiants i que es preveu que estigui enllestit el curs 2022/2023.
 
En la seua intervenció, Puy ha valorat positivament el nombre de matriculats al Campus d’Igualada, més de 500 enguany, a l'espera de tancar les xifres definitives. "Volem oferir als joves de les comarques interiors i centrals de Catalunya la possibilitat de fer compatible una formació universitària propera i de qualitat amb el seu arrelament al territori”, ha subratllat el rector, que ha instat l'estudiantat a vacunar-se contra la COVID-19, per poder desenvolupar el curs amb la màxima presencialitat.
 
En el mateix sentit, Josep Ribas, ha assegurat que en les properes setmanes “el sistema universitari podrà fer un pas més cap a la desitjada normalitat” i ha marcat com a repte a les institucions presents la consolidació del Campus d’Igualada-UdL.
 
Quant la conferència inaugural, “Sense por a Goliat”, ha anat a càrrec de la cofundadora i consellera delegada de Fibracat i presidenta de Fibracat TV, Meritxell Bautista, Premi DonaTIC 2020 de la Generalitat de Catalunya. Bautista ha exposat com als 30 anys va renunciar a tota una trajectòria professional com a directiva d’èxit en diverses empreses multinacionals per emprendre, des de zero, el seu propi negoci, i ha parlat de la necessitat de referents posant com a exemple la seva pròpia experiència laboral des de ben jove i la de la seva mare, que als anys 70 havia aconseguit ser “una directiva poderosa en un context totalment masclista”.
 
Bautista, ha convidat el públic a reflexionar sobre el concepte de “l’èxit” i també ha explicat com va ser el procés de fundació de Fibracat, la primera operadora catalana de serveis d’Internet, Mòbil i TV, que ha descrit com “un David contra quatre Goliats”, en relació a les grans operadores telefòniques amb les que competeixen. L’empresària ha conclòs l’acte encoratjant l’alumnat: “Totes som guerreres i guerrers en un món ple de Goliats a qui hem de plantar cara sense pressa, sense límits, sense por”.
 
TEXT: LIDERA COMUNICACIÓ/PREMSA UdL