Perico Sambeat Quintet homenatja Charlie Parker en un concert a la UdL

Actuen aquest dijous a la Sala d'actes del Rectorat amb aforament limitat

Descarregar pdf
JavierínPericoblacka
Perico Sambeat / FOTO: © Javier Vercher

Jazz at Massey Hall Revisited és el concert que el quintet liderat pel saxofonista valencià, Perico Sambeat, oferirà aquest dijous, 3 de desembre, al Rectorat de la Universitat de Lleida (UdL), en el marc de la col·laboració entre la UdL i el Jazz Tardor.

Es tracta d'un homenatge al que es considera el millor saxofonista de jazz de la història, el nord-americà  Charlie Parker, àlies Bird, i del qual se celebra enguany el centenari del seu naixement.  El concert tindrà lloc a la Sala d'Actes del Rectorat, a partir de les vuit del vespre, amb un aforament limitat a 79 persones per les mesures preventives de la COVID-19.

Perico Sambeat (saxo alt) actuarà amb Voro García (trompeta), Albert Sanz (piano), Toño de Miguel (contrabaix) i Stephen Keogh (bateria). Recrearan el repertori del mític concert del quintet de Parker i Dizzy Gillespie al Massey Hall de Toronto, el 15 de maig de 1953. Parker i el trompetista Dizzy Gillespie van ser els principals responsables de donar forma a un estil trencador i fascinant, el bebop, a mitjans dels anys quaranta. Aquella actuació al Massey Hall està considerada com el punt àlgid del bebop i, al mateix temps, el cant del cigne d’aquest estil.

Perico Sambeat és un músic de jazz valencià amb una vintena de discos com a líder i més d'un centenar com a acompanyant. Destaquen els seus treballs amb músics com Brad Mehldau, Kurt Rosenwinkel, Tete Montoliu, Michael Brecker, Pat Metheny, entre altres. Considerat un dels saxofonistes espanyols amb més projecció internacional, compta amb guardons com ara al millor grup de Jazz con A FREE K al Festival de Jazz de Donostia 1984, al millor saxofonista per votació popular de l'Associació de Músics de Catalunya (1994 i 2000) i de l'Associació de Músics de Jazz de València (2001), el BirdAward a l'artista que mereix més reconeixement al Festival North Sea (Països Baixos) 2003, el JazzTerrasaman (2011) o el Premi Jazzing (Sant Andreu, 2017).