La UdL ja ha recollit més de 4.600 euros per la crisi de la COVID-19

Els donatius sufraguen material de protecció per a centres sociosanitaris

Descarregar pdf
Foto: Marianne (CC BY-NC 2.0)
Moltes residències per la gent gran s'han beneficiat / Foto de Marianne (CC BY-NC 2.0)

La Universitat de Lleida (UdL) ha recollit en només una setmana, entre els dies 14 i 20 d'abril, un total de 4.678 euros en donatius per ajudar en l'emergència sanitària provocada per la COVID-19. Els diners han servit, de moment, per pagar 500 màscares de protecció repartides a centres de salut i sociosanitaris, com ara una vintena de residències per a la gent gran d'arreu de les comarques de Ponent.   

Els diners rebuts en el compte de donacions de la UdL es destinen a la compra de material de protecció -bates impermeables, granotes hidròfugues, màscares FPP2 i FPP3 - per a personal sanitari, d'assistència a gent gran i altres col·lectius de risc. El Comitè per a la gestió de les donacions informa que "encara ens queden reptes per cobrir com és ara la necessitat de proveir de bates impermeables, guants, granotes hidròfugues i peces de recanvi per impressores 3D".

De la vintena de residències beneficiàries d'aquesta acció solidària de la UdL, 6 són de la capital del Segrià i 2 de Mollerussa. La resta, de Les Borges Blanques,  Rosselló, Oliana, Benavent de Segrià, Bellvís, Alcoletge, Alpicat, Bellpuig, Bell-lloc d'Urgell, Vila-sana, Arbeca, Gimenells i Almacelles. "Volem agrair i posar en valor la ràpida resposta solidària de la comunitat universitària de la UdL en respondre la crida per a la recollida de donatius", destaca la coordinadora de Compromís Social, Igualtat i Cooperació, de la UdL, Núria Camps.

El compte continua obert. "Animem tothom a sumar-se a aquesta causa comuna tot manifestant que aquest esforç col·lectiu no hauria de suplir en cap cas el deure dels respectius governs de preservar una Sanitat pública de qualitat i garantir, amb caràcter prioritari, un bé públic com és el Dret a la salut", afegeix.

D'altra banda, estudiantat xinès que ha cursat el Diploma d'estudis hispànics a la UdL i que actualment és al seu país ha continuat enviant màscares de protecció. Al miler d'unitats arribades des de Changchun, capital de la província de Jilin, s'afegeixen ara 2.400 més. La majoria són per a l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova, tot i que també se'n repartiran a una residència d'avis de Lleida i se'n reserven algunes per a alumnat xinès en cas que les necessités, segons explica el professor Xavier Terrado.

MÉS INFORMACIÓ:

Canal per fer donatius   

 

NOTÍCIES RELACIONADES:

La UdL obre un compte per recollir fons per lluitar contra la COVID-19

Joves de la Xina que han estudiat a la UdL envien màscares a Lleida