Donació de cartes i poemes de Màrius Torres a la UdL

La família de Joan Sales lliura la correspondència que van intercanviar durant l'exili

Descarregar pdf

Les cartes entre el poeta Màrius Torres i l'escriptor i editor Joan Sales formen part del llegat que conserva la Universitat de Lleida (UdL) gràcies a una donació de la família. Es tracta de la relació epistolar que van mantenir durant l'exili, des del 1939 fins a la mort del poeta, el 1942, i que també inclou còpies d'alguns poemes manuscrits. L'acte de donació s'ha emmarcat en el 2on Simposi Internacional Màrius Torres, en el 75è aniversari de la seua mort.

La néta de Sales, Maria Bohigas, s'ha mostrat emocionada al recordar que "les cartes que va escriure Màrius Torres als meus avis en els primers anys del seu exili tornen per fi a casa, després d'un periple molt llarg". A l'acte han participat el vicerector d'Activitats Culturals i Projecció Universitària, Joan Biscarri; la cap de Biblioteca i Documentació, Loli Manciñeiras; i el director de la càtedra Màrius Torres de la UdL, Joan Ramon Veny.

Veny ha agraït la "mostra de generositat dels descendents de Joan Sales, que tenien molt clar que algun dia aquesta correspondència i aquests manuscrits havien d'estar a la Càtedra Màrius Torres, la missió de la qual és la de recuperar, preservar, difondre i estudiar el patrimoni literari català contemporani".

Carregant el reproductor...