El rector de la UdL, al capdavant del Consorci Campus Iberus

Jaume Puy assumeix la presidència de torn fins al setembre de 2021

Descarregar pdf
presidencia Iberus
La reunió s'ha celebrat telemàticament / FOTO: UdL
El rector de la Universitat de Lleida (UdL), Jaume Puy Llorens, ha estat nomenat president del Consorci Campus Iberus en la reunió telemàtica del Consell del Campus d'Excel·lència Internacional que ha tingut lloc avui. Substitueix en el càrrec al rector de la Universitat de La Rioja, Julio Rubio García. El rector en funcions de la Universitat de Saragossa, José Antonio Mayoral, serà el nou vicepresident en substitució de Puy.

La presidència de Campus Iberus s'exerceix de manera rotatòria entre els rectors de les quatre universitats que el conformen (Saragossa, Lleida, Pública de Navarra i La Rioja) i la durada dels seus mandats és d'un any. El relleu de càrrecs havia d'haver-se produït el passat mes de maig, però la situació d'excepcionalitat provocada per la declaració de l'estat d'alarma arran de la COVID-19 va fer que el Consell posposés fins al setembre la renovació de la presidència i la vicepresidència.
 
Puy assumeix la presidència quan es compleix el desè aniversari de la creació de Campus Iberus. "L'aposta es va consolidant com una acció conjunta d'institucions compromeses amb el territori i ho hem de celebrar", ha destacat. Malgrat l'actual context sanitari, continuen les col·laboracions en docència, recerca i internacionalització. "Cooperant anem més lluny i arribem on no ho podríem fer sols", ha subratllat el rector de la UdL.
 
Jaume Puy Llorens (Valls de Torroella-Navàs, 1956) és catedràtic de Química. Doctor en aquesta disciplina per la Universitat de Barcelona, exerceix com a professor universitari a Lleida des de 1986. Com a investigador del grup consolidat de Fisicoquímica Ambiental de la UdL -del qual n'ha estat coordinador-, ha centrat la seua recerca en problemes de química ambiental, així com de l'àmbit agroalimentari. Amb més de 130 articles publicats, col·labora amb diverses agències nacionals i internacionals d'avaluació, comitès editorials de revistes, comitès assessors i xarxes de recerca. Ha estat subdirector de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària, director del Departament de Química, i vicerector de recerca de la Universitat de Lleida.