El creador del 'Keep calm and speak Catalan', nou professor de l'EPS

És una de les quatre noves incorporacions al grau en Disseny Digital i Tecnologies Creatives

Descarregar pdf
Ganyet_Mortensen
Ganyet, a la seua empresa / Foto: Mortensen

L'enginyer informàtic  Josep Maria Ganyet, creador de la campanya Keep Calm and Speak Catalan, s'incorporarà el proper curs 2020-2021 com a professor de l'Escola Politècnica Superior (EPS) de la Universitat de Lleida (UdL). És un dels quatre nous "fitxatges" aprovats pel darrer consell de govern de la UdL per al grau en Disseny Digital i Tecnologies Creatives, juntament amb Eva Salas, Francesca Vasile i Òscar Fernández.

Actualment, Ganyet és executiu en cap de l'estudi Mortensen.cat, del quan n'és cofundador. Col·laborador del programa El món a RAC1 i Barcelona TV, fa més de 16 anys que imparteix docència a la Universitat Pompeu Fabra. A la UdL, compartirà l'assignatura de Creació digital amb l'artista i investigador Albert Barqué-Duran.

Francesa Vasile, una de les creadores de La Boira de Lleida, és graduada en Belles Arts per l'Accademia di Belle Arti di Brera (Itàlia). Cofundadora i directora creativa de l'empresa lleidatana CactuSoup, també compta amb un Màster en Gestió Cultural i gestió de projectes per la UdL. Impartirà les classes d'Interacció digital.

Eva Salas també és llicenciada en Belles Arts, en aquest cas per la Universitat de Barcelona, amb especialitat en Disseny gràfic. Professora de batxillerat artístic al Col·legi Episcopal de Lleida, com a artista interdisciplinària ha realitzat diferents exposicions i ha guanyat, entre altres, el concurs de cartells de Carnaval de Lleida (1999) i el de Festes de la Tardor (2005). Salas compartirà Expressió gràfica amb l'artista multidisciplinari lleidatà Ferran Lega.

La darrera incorporació és el cap de programes i producció de Lleida TV, Òscar Fernández. Diplomat en Ciències de l'Educació i llicenciat en Comunicació Audiovisual per la UdL, impartirà l'assignatura de Gestió de projectes.

El grau en Disseny Digital i Tecnologies Creatives pretén "cobrir la creixent demanda vers el desenvolupament de tecnologia amb un enfocament que combina el desenvolupament de programari i l'àmbit artístic", explica la directora de l'EPS, Magda Valls.

El nou professorat s'afegeix als reforços del curs passat, com el mateix Barqué-Duran, considerat un dels 64 "Activistes de la Cultura" a Europa per We Are Europe; o el cap del departament digital del Grup Segre, Joan Teixidó.