L'estigma en salut mental i el pla de la Mariola, a la jornada de Treball Social

Professionals del sector es donen cita a l'Auditori del Centre de Cultures

Descarregar pdf
treballsocial2019
Un moment de la jornada al 2019 / Foto: FEPTS-UdL
La lluita contra l'estigma en salut mental a les comarques de Ponent, la intervenció comunitària des del Pla del barri de la Mariola a la capital del Segrià i la promoció dels bons tractes envers les persones grans són les experiències que es posaran sobre la taula a la Universitat de Lleida (UdL) el proper dimecres, 11 de març, per celebrar el Dia Mundial del Treball Social. La jornada Converses des del Treball Social. El compromís de cuidar-nos les unes a les altres tindrà lloc a l'Auditori del Centre de Cultures, al campus 1 d'octubre. Per la tarda, l'activitat es traslladarà al Cafè del Teatre de l'Escorxador, on els ponents departiran amb tothom que hi vulgui participar.
 
El catedràtic en Ciència Política de la Universitat Autònoma de Barcelona, Joan Subirats, serà l'encarregat d'obrir la jornada. Com a especialista en governament i gestió pública, pronunciarà la conferència Vincles socials, vincles de ciutadania. Després serà el torn de la taula d'experiències. La presidenta de l'Associació Salut Mental La Noguera, Mercè Torrentallé, i la tècnica de salut mental Marta Burgell plantejaran la intervenció en lluita contra l'estigma en salut mental a la província de Lleida. Mentre, el Pla comunitari de la Mariola s'abordarà amb les tècniques de serveis bàsics d'atenció social al barri Raquel Puértolas i Vanesa Vilas. El darrer cas que analitzaran és la campanya Tracta'm bé del consell comarcal del Solsonès, orientat a les persones grans.
 
La Federació Internacional de treballadors i treballadores socials va decidir crear aquesta efemèride, que se celebra el tercer dimarts de març, durant l'Assemblea Mundial a Salvador de Bahia (Brasil) a l'any 2008.

MÉS INFORMACIÓ:

Programa de la jornada Converses des del Treball Social. El compromís de cuidar-nos les unes a les altres