Tremp acollirà al febrer 'U: Per 14 fotògrafes i fotògrafs de Lleida'

Al febrer tindrà lloc a la UdL una taula redona amb fotoperiodistes

Descarregar pdf
UdLexpoU
L'exposició viatjarà a Tremp al febrer. FOTO: UdL
La sala d'exposicions de l'Epicentre de Tremp acollirà, del 2 al 28 de febrer, la mostra U: Per 14 fotògrafes i fotògrafs de Lleida, que es pot veure a la planta baixa de l'edifici del Rectorat de la UdL fins dijous 31 de gener. L'exposició presenta en gran format algunes de les imatges més emblemàtiques de la jornada de l'1 d'octubre del 2017 a casa nostra que van capturar 14 fotògrafes i fotògrafs professionals de Lleida.
 
En total són 28 instantànies obra de Tony Alcántara (La Mañana), Lleonard Deshams (Segre), Itmar Fabregat (Segre), Amado Forrolla (Segre), Ramon Gabriel (El Periódico de Catalunya), Núria Garcia (La Mañana), Selena Garcia (La Mañana), Santi Iglesias (Ara), Llorenç Melgosa, Jordi V. Pou, Toni Prim, Adrià Ropero (Agència EFE), Lidia Sabaté (La Mañana) i Herminia Sirvent.
 
L'exposició vol posar de manifest, no només la realitat que mostren les imatges, sinó els sentiments que com milers de persones, van experimentar les 14 fotògrafes i fotògrafs durant aquella jornada.

Després de Tremp, l'exposició es podrà veure a l'Ajuntament de Torrelameu durant la primera quinzena de març, mentre que els primers quinze dies del mes d'abril s'exposarà a la Sala de Ball de Montoliu de Lleida i, encara per concretar dates, posteriorment a Llardecans.
 
Tot i que el proper dijous 31 estava prevista una taula redona, com a cloenda de l'exposició a la UdL, l'acte s'ha ajornat fins la segona quinzena de febrer, per raons mèdiques d'un dels ponents convidats. La taula redona du per títol Fotoperiodistes davant la protesta, i està previst que hi participin: Lídia Sabaté (La Mañana), en representació dels fotoperiodistes que tenen obra a l'exposició; Víctor Serri (La Directa), que va denunciar una agressió d'antiavalots dels Mossos d'Esquadra mentre cobria les manifestacions de policies i antifeixistes a Barcelona el 29 de setembre passat; i Carles Palacio (L'Ariet) que el 16 de gener va ser detingut per la Policia Nacional en relació als fets de l'1 d'octubre passat a Girona. Palacio, va explicar, es trobava fent la seua feina degudament acreditat.