Dos professores de la UdL, entre els investigadors més citats del món

Olga Martín, en ciències agrícoles i Luisa F. Cabeza, en enginyeria

Descarregar pdf
Dos professores de la UdL, entre els investigadors més citats del món  Olga Martín, en ciències agrícoles i Luisa F. Cabeza, en enginyeria
Luisa F. Cabeza i Olga Martín / Foto: UdL

Dos professores de la Universitat de Lleida (UdL), la catedràtica de Tecnologia d'Aliments Olga Martín i la catedràtica laboral de l'Escola Politècnica Superior Luisa F. Cabeza, es troben entre els 6.216 investigadors més citats del món en 21 camps de la ciència i les ciències socials, segons la classificació Highly Cited Researchers 2019 que ha elaborat la companyia Clarivate Analytics a través del Web of Science Group. Cabeza repeteix per segon any consecutiu en aquest llistat que recull científics que han demostrat una influència significativa a través de la publicació durant l'última dècada de múltiples articles, altament citats.

Cabeza, que dirigeix el grup de recerca GREiA sobre energia i maquinària agroindustrial, compta amb 393 articles i 15.309 citacions en l'àmbit de l'enginyeria, segons el rànquing. Mentre, Olga Martín, que lidera el grup de recerca de Noves Tecnologies per al Processament d'Aliments, suma 344 articles i 13.581 citacions en ciències agrícoles. La catedràtica de l'ETSEA compagina la recerca i la docència amb el càrrec de vicerectora de Transferència i Foment de la Innovació de la UdL. També presideix la Federació Europea de Ciència i Tecnologia dels Aliments (EFFOST).
 
Un total de 38 investigadors catalans figuren en aquest llistat mundial, que inclou 23 guardonats amb el premi Nobel. L'Estat espanyol, amb 116, apareix entre els deu primers del rànquing, liderat pels Estats Units, amb 2.737. La llista no indica nacionalitat, sinó el centre on fan la recerca. La Universitat de Harvard ocupa el primer lloc, amb 203 investigadors, seguida de la Universitat de Stanford amb 103 i l'Acadèmia Xinesa de Ciències, amb 101. A Espanya, encapçalen la llista el CSIC i la Universitat de Barcelona.

Notícies relacionades