La UdL beca dos estudiants seleccionades per 'Mujeres por África'

La presidenta de la Fundació, Maria Teresa Fernández de la Vega, defensa que Europa necessita els africans

Descarregar pdf
mujeresporafricaUdL
Fernández de la Vega, el rector i la vicerectora amb les dos estudiants becades i Pascaline Ngameni / Foto: UdL
Dos estudiants africanes estan realitzant aquest curs un màster a la Universitat de Lleida (UdL) gràcies a una beca articulada a través de la Fundació Mujeres por África. Es tracta d'Emilia Naambo Shikeenga, de Namíbia, que segueix el Màster en Enginyeria Informàtica, i Bolanle Fatimat Olabiyi, de Nigèria, que cursa el Màster en Recerca Biomèdica. La UdL els hi sufraga tant la matrícula com les despeses de viatge, l'allotjament, l'assegurança d'assistència sanitària i una manutenció de 300 euros mensuals. Les alumnes han estat seleccionades a través del programa Learn Africa de la Fundació que presideix Maria Teresa Fernández de la Vega.
 
Qui fou vicepresidenta primera del Govern espanyol i actual presidenta del Consell d'Estat espanyol ha visitat la UdL per fer balanç del conveni de col·laboració entre la seua fundació i la universitat, juntament amb el rector de la UdL, Roberto Fernández, i la vicerectora de Relacions Internacionals i Cooperació, Àstrid Ballesta. Fernández de la Vega ha defensat que Europa, que es troba en decreixement demogràfic, necessita a Àfrica, que continua creixent. "Són una font de riquesa", ha assegurat.
 
Respecte a la tasca de la Fundació Mujeres por África, Maria Teresa Fernández de la Vega ha destacat que "no robem talent perquè elles sempre tornen. Venen a aprendre per ajudar als seus països". En aquest sentit, el rector de la UdL ha subratllat que a més d'aprendre "també ens ensenyen", posant en valor l'intercanvi cultural i el mestissatge.
 
De la seua banda, la doctoranda de la UdL Pascaline Ngameni, premiada per la fundació, ha destacat que les dones africanes "poden fer molt més que cuidar de la casa". El fet de continuar la seua formació a l'estranger serveix, al seu parer, per "deconstruir els prejudicis".
 
Maria Teresa Fernández de la Vega ha acabat la seua visita a la UdL pronunciant una conferència al Saló Víctor Siurana, amb el títol Mujeres y universidad

Notícies relacionades