Un centenar d'experts, en un congrés de micologia a la UdL

El campus de Cappont acull la trobada científica fins el 22 de juny

Descarregar pdf
Un centenar d'experts, en un congrés de micologia a la UdL
De la Torre, a l'esquerra, amb el grup de Senyalització en Llevats Foto: CMB-IRBLleida
Un centenar d'experts d'arreu de l'Estat espanyol, Mèxic i Xile participaran la setmana vinent en el 13è Congrés nacional de micologia, que tindrà lloc al Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera de la Universitat de Lleida (UdL), al campus de Cappont, entre els dies 20 i 22 de juny. Sobre la taula, temes com ara les micosis invasores, que causen complicacions als pacients immunodeprimits, els avenços en els fàrmacs antifúngics o l'ús dels fongs com a cèl·lules model d'estudi de l'estrès oxidatiu i l'envelliment humà amb què treballen els professors de la UdL Enric Herrero i Mª Ángeles de la Torre.

El comitè organitzador de la trobada està integrat per professors de la Facultat de Medicina i l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària (ETSEA) de la UdL, així com professionals de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova. La presidenta del comitè i professora de Microbiologia de la UdL, Mª Ángeles de la Torre, explica que han decidit reduir les conferències plenàries per donar cabuda a més comunicacions orals curtes i "propiciar així la participació de joves investigadors predoctorals i postdoctorals". De la Torre és, a més, investigadora principal de l'IRBLleida.

La trobada pretén ser un fòrum per intercanviar coneixements i establir possibles xarxes de recerca que afavoreixin l'avanç de la Micologia a Espanya. S'hi donaran cita científics bàsics i clínics d'arreu del territori per tractar l'estudi dels fongs des de diferents vessants: sistemes model d'estudi de diverses malalties humanes, aplicacions biotecnològiques i recerca clínica.

En els tres dies que dura el congrés participaran experts d'universitats com la UdL, l'Autònoma de Barcelona, la Complutense de Madrid, la del País Basc (UPV), la de Cadis o la d'Antofagasta (Xile), entre altres. També s'hi aplegaran especialistes d'hospitals com l'Arnau de Vilanova, el Sant Pau de Barcelona, el complex hospitalari de Navarra o el Gregorio Marañón de Madrid, i de centres de recerca del CSIC i l'Institut de Salut Carlos III. Les conferències plenàries aniran a càrrec d'Enric Herrero (UdL), Javier Pemán (Hospital La Fe, València) i Guillermo Quindós (UPV).

"En relació als antifúngics cal destacar la tasca d'Antonio Ramos i altres científics del Departament de Tecnologia d'Aliments de l'ETSEA, i quant a les micosis invasores, la de metges especialistes de l'Arnau de Vilanova com Montserrat Vallverdú, de Medicina Intensiva", ha explicat De la Torre.

Més informació

Programa del Congrés Nacional de Micologia 2016