Un curs de la Universitat d'estiu dóna les claus per perdre la por escènica

El Parc del Segre acull aquesta tarda una sessió de meditació oberta a tothom

Descarregar pdf
CoachingGorkaBartolomeUdL
Un moment de la classe amb Gorka Bartolomé / Foto: UdL
Com evitar que les inseguretats tècniques o interpretatives ens bloquegin o que la por ens paralitzi en sortir a un escenari? Aquests són els problemes més habituals als què s'enfronta un artista, sigui músic, cantant, ballarí o actor. Aprendre a superar la pressió a la qual es veuen sotmesos en el moment de mostrar el seu treball en públic és el fil conductor del curs de la Universitat d'Estiu de la UdL Pedagogia i interpretació artística a través del coaching, que ha començat avui a l'Institut Joan Brudieu de la Seu d'Urgell.

Impartit pel músic i professor de la UdL, Antoni Tolmos, i el coach i pianista, Gorka Bartolomé, el curs pretén maximitzar el potencial individual per eliminar o desviar les "interferències mentals" (dubtes, pors, pressions) que no ens ajuden a l'hora d'interpretar. "Nosaltres sols podem solucionar el problema si som capaços de reconèixer les nostres emocions i gestionar-les de la manera més beneficiosa", explica Bartolomé.

Aquest especialista en coaching per a músics i artistes, insisteix en la necessitat que aquests professionals sàpiguen gestionar-les, ja que són ser éssers "molt emocionals". La desena d'alumnes que participen en el curs fins divendres -professors, músics, ballarins i cantants-, tindran l'oportunitat de descobrir què no es pot permetre un artista: tenir por i dubtar de si mateix, conclou Bartolomé
 
el curs pretén maximitzar el potencial individual per eliminar o desviar les "interferències mentals" (dubtes, pors, pressions) que no ens ajuden a l'hora d'interpretar.

D'altra banda, i també en l'àmbit de la intel·ligència emocional i la gestió de l'estrès, la psicòloga, actriu i dramaturga Mar Serra participa com a docent en un altre dels cinc cursos de la Universitat d'Estiu que aquesta setmana tenen lloc a la capital de l'Alt Urgell. Es tracta d'Eines pel benestar i la felicitat, amb una quinzena d'alumnes inscrits.

Serra, que s'estrena enguany en el cinema de terror amb la pel·lícula de Marc Carreté, Asmodèxia, utilitza una metodologia basada en l'ús dels recursos de l'actor per millorar les relacions amb els altres i la relació amb un mateix. Avui, a partir de les set de la tarda, el professorat d'aquest curs conduirà una sessió de meditació i silenci oberta a tota la ciutadania, al Parc del Segre de La Seu d'Urgell.