Un dels premis Baldiri Reixac 2018, per a la Facultat d'Educació

Pel grau d'Educació infantil en Gestions Creatives

Descarregar pdf
premibaldirirexachUdL
Liñan, Alsinet i Valls / Foto: FEPTS-UdL

La Facultat d'Educació, Psicologia i Treball Social (FEPTS) de la Universitat de Lleida (UdL) ha estat guardonada amb un dels premis Baldiri Reixac 2018, destinats a reconèixer iniciatives educatives que contribueixen a construir una escola catalana de qualitat. En aquest cas, es distingeix el grau d'Educació infantil en Gestions Creatives. L'entrega dels reconeixements que atorga la Fundació Carulla, amb la col·laboració del Departament d'Ensenyament de la Generalitat i la Universitat Oberta de Catalunya (UOC),  tindrà lloc a Barcelona el proper 3 de juny.

Aquest projecte, pioner a tot l'Estat segons els seus impulsors, Pepa Valls i Agustí Liñan, es vertebra al voltant de tres eixos: autogestió del propi aprenentatge, desenvolupament de la creativitat i relació universitat-comunitat. El treball es desenvolupa en espais d'aprenentatge, més enllà de la facultat, on es proposen diverses "accions creatives" que es plantegen com a reptes que l'alumnat ha de resoldre de forma autogestionada.

El degà de la FEPTS, Carles Alsinet, ha destacat que l'objectiu és "formar professionals reflexius, crítics i que siguin capaços d'actuar sobre realitats educatives complexes, diverses i contemporànies". El grau "intenta trencar esquemes a nivell d'ensenyament universitari", ja que "planteja una arquitectura de docència basada en projectes i espais de coworking entesos com a laboratoris d'aprenentatge permanent vinculats a la comunitat", afegeix.

A la 40a edició dels premis Baldiri Reixac s'han presentat un total de 374 projectes: 113 escoles, 188 alumnes i 73 mestres. La Facultat d'Educació de la UdL ha estat premiada en la categoria de "centres educatius transformadors".