Una aplicació de gestió del temps guanya els Explorer Space Lleida

En la categoria Dona s'imposa un projecte sobre el control d’adolescents embarassades

Descarregar pdf
explorer guanyadors
Els guanyadors, amb els representants de la UdL, Banco Santander i IMO Foto: UdL

La proposta InTempo de les estudiants d'últim curs del grau d'Administració i Direcció d'Empreses de la Universitat de Lleida (UdL) Fatima Drammeh i Yujun Liu ha estat la seleccionada com a millor idea emprenedora del programa Explorer Space Lleida (antic Yuzz) d'entre 11 candidates. Es tracta d'un projecte sobre marketplace en què, per mitjà d'una aplicació mòbil i d'una pàgina web, es poden tramitar comandes a restaurants amb la finalitat de reduir el temps d'espera, de manera que l'usuari ho tingui tot a punt quan hi arribi.

"El temps és or i desaprofitar-lo per haver d'esperar, amb InTempo, serà cosa del passat", han afirmat Drammeh i Liu, que viatjaran a Silicon Valley juntament amb els altres 51 emprenedors -un per cada Explorer Space que el programa té a Espanya, Argentina i Portugal- i que el proper mes de novembre participaran a la final de Madrid.

El projecte Entre tu i jo d'Aina Maria Miquel, graduada en Infermeria per la UdL, ha guanyat la categoria Explorer Dona (Woman Explorer Award), i ha quedat finalista a l'Explorer Space Lleida. És un programa sanitari que es gestiona a través d'una app mòbil gratuïta que permet millorar el control de les adolescents embarassades en estar connectades sempre amb els seus serveis sanitaris de referència. "Quan vaig fer les pràctiques, vaig conèixer el cas d'una noia de 15 anys que em va impactar". Aquesta trobada fortuïta va ser el punt de partida d'aquesta idea emprenedora que, amb els anys, s'ha convertit en tema d'un Treball Final de Grau (TFG) i projecte Explorer.

La darrera proposta finalista ha estat ePigManagement, promoguda pel llicenciat en Enginyeria Informàtica i estudiant de Doctorat de la UdL Jordi Mateo. Impulsada des d'Alba25@, futura spin-off de la UdL, brinda l'oportunitat de gestionar de manera integral la cadena de subministrament del porcí. "Volem oferir un servei profitós a la societat, sobretot a aquest sector ramader", ha explicat Mateo.

El vicerector de Planificació, Innovació i Empresa de la UdL, Ferran Badia, ha destacat, per la seua part, que l'alta qualitat dels projectes fa difícil la decisió d'elegir-ne els guanyadors. "El problema dels concursos és que només n'hi ha un, però el fet important és haver-se atrevit a posar en valor el projecte que es defensa", ha manifestat.

Aquesta seria la IX edició dels Santander YUZZ, que han canviat el nom per Explorer Space, un programa per donar suport a la innovació i el talent dels joves promogut pel Banco Santader amb el qual col·laboren la Càtedra d'Emprenedoria de la UdL i l'Institut Municipal d'Educació (IMO).

 

Text: SUI GENERIS COMUNICACIÓ CREATIVA

Carregant el reproductor...