Una aplicació de gestió del temps guanya els Explorer Space Lleida

En la categoria Dona s'imposa un projecte sobre el control d’adolescents embarassades

Carregant el reproductor...

La proposta InTempo de les estudiants d'últim curs del grau d'Administració i Direcció d'Empreses de la Universitat de Lleida (UdL) Fatima Drammeh i Yujun Liu ha estat la seleccionada com a millor idea emprenedora del programa Explorer Space Lleida (antic Yuzz) d'entre 11 candidates. Es tracta d'un projecte sobre marketplace en què, per mitjà d'una aplicació mòbil i d'una pàgina web, es poden tramitar comandes a restaurants amb la finalitat de reduir el temps d'espera, de manera que l'usuari ho tingui tot a punt quan hi arribi.

El projecte Entre tu i jo d'Aina Maria Miquel, graduada en Infermeria per la UdL, ha guanyat la categoria Explorer Dona (Woman Explorer Award), i ha quedat finalista a l'Explorer Space Lleida. És un programa sanitari que es gestiona a través d'una app mòbil gratuïta que permet millorar el control de les adolescents embarassades en estar connectades sempre amb els seus serveis sanitaris de referència. "Quan vaig fer les pràctiques, vaig conèixer el cas d'una noia de 15 anys que em va impactar". Aquesta trobada fortuïta va ser el punt de partida d'aquesta idea emprenedora que, amb els anys, s'ha convertit en tema d'un Treball Final de Grau (TFG) i projecte Explorer.

La darrera proposta finalista ha estat ePigManagement, promoguda pel llicenciat en Enginyeria Informàtica i estudiant de Doctorat de la UdL Jordi Mateo. Impulsada des d'Alba25@, futura spin-off de la UdL, brinda l'oportunitat de gestionar de manera integral la cadena de subministrament del porcí. "Volem oferir un servei profitós a la societat, sobretot a aquest sector ramader", ha explicat Mateo.

Galeria fotogràfica