Una estudiant de la UdL guanya el Premi Llums, Càmera, Acció

El minicurt "Herència Tèrbola" es presentarà a l'octubre a la mostra Som Cinema

Descarregar pdf
llumscameraaccioUdL
Anna Ibáñez, al centre de la foto amb el jurat, i representants de les entitats que col·laboren en el premi / Foto: Ares Sierra

Anna Ibáñez Sert, alumna de 3r curs del grau de Comunicació i Periodisme Audiovisuals de la Universitat de Lleida, ha estat la guanyadora del Premi UdL-Ibercaja “Llums, Càmera, Acció!, un concurs organitzat pels estudiants de l'assignatura Organització d’Esdeveniments Públics d'aquest grau, a iniciativa de la professora que la imparteix, Marcel·la Andreu.

El projecte premiat, que du per títol Herència tèrbola, és de moment una storyline d'una comèdia dramàtica que es realitzarà en format minicurt. De fet, el premi consisteix a poder produir-lo gratuïtament al Magical Media i a estrenar-lo en la quarta edició de la mostra de cinema i audiovisual català, Som Cinema, que tindrà lloc del 23 i al 26 d'octubre propers a l'Espai Funàtic de Lleida. A més, la guanyadora rebrà en una llibreta bancària 400 euros gràcies al patrocini d'Ibercaja Obra Social -entitat que també aporta 1.500 euros per a la producció del projecte al Magical- i una fotografia de l'estudiant de l'Escola d'Art Municipal Leandre Cristòfol de Lleida, Marc Castelló, que forma part del projecte Aqua Chrono.

Al Premi s'hi han presentat 29 estudiants, d'entre 19 i 27 anys, que cursen entre primer i quart de grau o de cicle a l’Institut de la Caparrella de Lleida, l’Institut Mare de Déu de la Mercè de Barcelona, l’Institut Pere Martell de Tarragona, la Universitat Autònoma de Barcelona,  la Universitat Pompeu Fabra, la Universitat de Barcelona, la Universitat de Girona i la Universitat de Lleida. Han presentat diferents propostes per a minicurts de fins a 7 minuts, i espots publicitaris de fins a 1 minut de durada, de temàtica lliure.

Quant al projecte guanyador, el jurat, format per Pep Oriol (productor i professor d’Anàlisi i Producció d’Imatge de la titulació de Comunicació i Periodisme Audiovisuals de la UdL), Antonio Boneu (director de Desenvolupament de Formats per a Televisió i director creatiu de publicitat), Josep Maria Cazares (artista gràfic i productor de la mostra Som Cinema), n'ha valorat l’originalitat, l’adequació al format i les possibilitats de realització.

El premi ha estat lliurat aquesta tarda al Claustre del Rectorat. En l'acte hi han intervingut: Ròmul Llaveria (cap de zona d'Ibercaja a Lleida), Sara Mestres (regidora de la Paeria), Joan Busqueta (degà de la Facultat de Lletres) i Ferran Badia (vicerector de Planificació, Innovació i Empresa).