Una recerca lleidatana conclou que la cloroquina no protegeix de la COVID-19
Resultats de l'enquesta a pacients amb tractament crònic publicada a 'PLOS ONE'
Descarregar pdfLa cloroquina i els seus derivats no tenen un efecte protector sobre la COVID-19 en persones tractades crònicament, segons una recerca desenvolupada per investigadors de la Universitat de Lleida (UdL), l'Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRBLleida) i l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova; que acaba de publicar la prestigiosa revista internacional PLOS ONE. Són els resultats del seguiment a pacients que prenen aquest fàrmac per al control de les seues malalties auto-immunes, comparant la prevalença de la COVID-19 entre ells i un grup de control que no consumeix cloroquina.
Els investigadors han distribuït una enquesta, amb especial atenció a les associacions espanyoles de pacients centrades en malalties auto-immunes i reumatologia, però també a la població en general. En total, l'han respost 2.295 individus d'arreu de l'Estat espanyol, dels que n'han seleccionat 2.150. Dins d'aquesta mostra, 319 són persones que segueixen tractaments amb cloroquina o derivats. La majoria, amb hidroxicloroquina.
L'Organització Mundial de la Salut també ha confirmat que cap dels fàrmacs contra la COVID que estava provant -com la cloroquina i el remdesivir- en redueixen la mortalitat.
MÉS INFORMACIÓ:
Article Lack of protective effect of chloroquine derivatives on COVID-19 disease in a Spanish sample of chronically treated patients
NOTÍCIES RELACIONADES:
La UdL, l'IRBLleida i l'Arnau avaluaran l'eficàcia de la cloroquina contra la COVID-19