Una trentena d'estudiants rep les credencials JADE i JADE Plus

Un total de 450 alumnes mexicans de la UdL, becats per Santander Universidades

Descarregar pdf
JADEUdL2019
Alguns dels becats, amb el rector, Herrero i altres representants acadèmics / Foto: UdL

Un total de 31 alumnes llatinoamericans -29 de grau i 2 de postgrau-, han estat becats enguany per cursar estudis a la Universitat de Lleida (UdL) gràcies les beques Santander JADE i els ajuts predoctorals JADE Plus de mobilitat internacional, que finança íntegrament Banco Santander a través de Santander Universidades. El rector de la UdL, Roberto Fernández, i el director territorial institucional de Banco Santander a Catalunya, Luis J. Herrero, han lliurat avui les credencials als beneficiaris d'aquests programes i els del programa d'emprenedoria Explorer en un acte que ha tingut lloc al Saló Víctor Siurana, al Rectorat.

El programa JADE, actualment en la seua dissetena edició, ofereix beques per a estudiants mexicans de grau interessats a completar a la UdL la seua formació durant sis mesos. Mentre, el JADE Plus -que arriba a la tretzena convocatòria- facilita que universitaris de tota Llatinoamèrica puguin fer estades de fins a tres anys a Lleida per cursar els seus estudis de doctorat. Enguany, les doctorandes -de Colòmbia i Perú- estan becades als departaments de Química i de Psicologia.

Un total de 450 alumnes llatinoamericans han passat per les aules de la UdL des que es va posar en marxa el programa de mobilitat JADE al 2002. Els centres que històricament han rebut més estudiantat d'aquest programa són la Facultat de Dret, Economia i Turisme (166), l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària (58) i la Facultat de Medicina (55). Les universitats mexicanes que han enviat més alumnat a Lleida en aquests 17 anys són l'Autònoma de Chapingo (81), la Benemèrita Autònoma de Puebla (78) i l'Autònoma de Chiapas (75).

El rector de la UdL ha destacat que "aquests  programes són una peça cabdal perquè la Universitat de Lleida reforci la seua trajectòria internacional i, a la vegada, permeten als estudiants d'altres països poder millorar el seu bagatge acadèmic i viure una experiència única amb formació de qualitat i altament  especialitzada". De la seua banda, Herrero ha felicitat els becats pel seu esforç, els seus mèrits i el seu afany de superació, remarcant que "al Santander sabem que invertir en educació és la millor forma de contribuir al progrés d'una forma responsable perquè tenim la convicció que l'educació és el millor camí per a fomentar l'equitat, la igualtat d'oportunitats i aconseguir un creixement sostenible i inclusiu".

Pel que fa al programa d'acompanyament a emprenedors Explorer, joves amb idees, un total d'onze alumnes (10 nois i 1 noia) s'estan beneficiant aquest curs de la formació i l'assessorament que els ofereix la UdL. A finals de juny, els joves emprenedors defensaran els seus projectes davant un tribunal, i el millor viatjarà a Silicon Valley, als Estats Units, on podrà conèixer el major ecosistema emprenedor del món i establir contactes amb inversors.

Banco Santander col·labora amb la Universitat de Lleida des del 1997 en el desenvolupament d'aquestes i altres iniciatives. El banc manté més de 1.200 acords de col·laboració amb universitats i institucions de 21 països. Des de 2002, ha destinat més de 1.700 milions d'euros a iniciatives i programes acadèmics i al 2018 va concedir més de 73.000 beques i ajudes,  segons informa el banc.

Carregant el reproductor...