Una vintena d'alumnes xinesos reben el Certificat d'Estudis Hispànics

Descarregar pdf
CertificatEstudisHispanicsUdL
Els graduats, amb les autoritats acadèmiques i membres del professorat / Foto: UdL
Un total de 23 alumnes xinesos de la vuitena promoció del Certificat d'Estudis Hispànics, 18 noies i 5 nois, han rebut avui el diploma del curs intermedi, en un acte que ha tingut lloc al saló Víctor Siurana de la Universitat de Lleida (UdL). Presidit pel rector de la UdL, Roberto Fernández, al lliurament també han assistit el degà de la Facultat de Lletres, Joan Busqueta; la vicerectora de Relacions Institucionals, Àstrid Ballesta; el director de la Càtedra d'Estudis Asiàtics, Joan Julià; el director de l'ICE-CFC, Fidel Molina; i el director del departament de Filologia Hispànica i coordinador del Certificat, Xavier Terrado.
 

El rector ha recordat que la Xina es troba en una etapa històrica de modernització i que els universitaris seran "els líders del futur" per completar aquest procés. Roberto Fernández ha assegurat que la Universitat de Lleida continuarà apostant per enfortir les relacions amb aquest país asiàtic i ha encoratjat els graduats del Certificat d'Estudis Hispànics a ser "ambaixadors de la UdL" allà on vagin.

L'alumnat ha volgut fer un detall a les autoritats acadèmiques i els membres del professorat presents a l'acte de lliurament de diplomes. Els han regalat els seus noms escrits en cal·ligrafia xinesa. Després han interpretat una cançó típica xinesa, La flor del gessamí, acompanyats per la música d'un acordió.

Aquesta és la vuitena edició del Certificat d'Estudis Hispànics, un títol de la UdL que facilita a l'estudiantat estranger un aprofundiment en el coneixement de la llengua i la cultura espanyoles. Dividit en dos quadrimestres i amb un total de 450 hores de docència, permet l'accés al grau d'Estudis Hispànics: llengua i literatura. Malgrat que aquesta formació està oberta a tothom, la Universitat de Lleida va signar fa 9 anys un conveni amb les universitats xineses Tianjin Foreign Studies University i Binhai School of Foreign Affairs per tal que tingués una validesa oficial pels alumnes que cursen Filologia Hispànica en aquests centres.