Uns 200 alumnes de Primària exposen els seus projectes en el Recerkids a la UdL

Lleida dóna el tret de sortida als quatre congressos territorials

Descarregar pdf
recerkids2019UdL
Un moment de la inauguració / Foto: @recercat
Un total de 200 alumnes de cinquè i sisè de primària presenten avui al campus de Cappont de la Universitat de Lleida (UdL) els seus projectes sobre la llum en el marc del 3r Congrés Recerkids, impulsat per la Secretaria d'Universitats i Recerca amb l'objectiu de fomentar la ciència. Provenen de sis centres de les comarques de Ponent: Escola Joan Maragall, Col·legi el Carme i Sant Josep de Calassanç de Lleida, Escola de Torrelameu, Escola Macià Companys (Agramunt) i Escola Les Arrels (Mollerussa).
 
La capital del Segrià ha donat el tret de sortida al Recerkids, que enguany es desdobla al llarg del territori en quatre congressos. En aquesta tercera edició participaran un total de 4.700 alumnes de 110 escoles. El congrés se celebrarà el 10 de maig a Barcelona, el 14 a Tarragona i el 28, a Vic. Aquest programa de foment de la recerca escolar s'estructura en dos etapes. Durant la primera, els grups-classe desenvolupen una recerca emmarcada en el repte científic proposat. Entre els 110 centres participants, un total de 34 prenen part en la segona fase: els congressos científics en què comparteixen els resultats del seu projecte amb les altres escoles.
 
La inauguració ha tingut lloc aquest matí a l'auditori del Centre de Cultures, al campus de Cappont, amb el delegat de la Generalitat a Lleida, Ramon Farré, i la vicerectora d'Estudiants de la UdL, Neus Vila. A banda de fer la presentació de pòsters, l'alumnat té l'ocasió de gaudir de tallers experimentals conduïts per científics i científiques de les universitats. En el cas de la UdL, n'hi ha quatre sobre Els colors de la llum, La força de la llum solar, Utilitat i usos de la llum i De la cambra fosca a l'ull humà: el misteri de la visió.