Uns 300 experts participen al Congrés espanyol de Fitopatologia

Foc bacterià i genètica, entre els temes de la trobada científica

Descarregar pdf
FitopatologiaUdLcartell
Cartell del Congrés

Un total de 310 experts d'Europa i Amèrica participen al 17è Congrés Nacional de la Societat Espanyola de Fitopatologia, que organitza la Universitat de Lleida (UdL) a la Llotja del 7 al 10 d'octubre. Tot i que la majoria provenen d'arreu de l'Estat, també n'hi ha d'altres països com els Estats Units, Anglaterra, Itàlia, França o Portugal. Les interaccions entre plantes i microorganismes, el control de malalties com el foc bacterià o l'anàlisi genòmica de plantes i virus són alguns dels temes que es posen sobre la taula.

Especialistes en fruita com el belga Tom Deckers; el director de la Xarxa Nacional per a la diagnosi de malalties de plantes de la zona oest dels Estats Units,  Richard M. Bostock; i el Catedràtic de Patologia Vegetal del Centre de Biotecnologia i Genòmica de Plantes de la Universitat Politècnica de Madrid, Fernando García-Arenal, són alguns dels ponents principals d'aquest congrés que inclou l'assemblea de la Societat Espanyola de Fitopatologia.

La inauguració del congrés, que tindrà lloc avui a les 15.30h, estarà presidida pel rector de la UdL, Roberto Fernández, i el conseller d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí. El coordinador de la trobada científica és el catedràtic de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària de la UdL, Vicente Medina.

Més informació

Programa del XVII Congreso Nacional de la Sociedad Española de Fitopatología