Joves de la Xina que han estudiat a la UdL envien màscares a Lleida

Un total de 4.000 unitats per protegir-se de la COVID-19 estan de camí

Descarregar pdf
zhaomo
Zhao Mo, la primera que va enviar màscares, la tercera per l'esquerra a la imatge. FOTO: UdL
Estudiants de la Xina que han cursat el Diploma d'estudis hispànics a la Universitat de Lleida (UdL) els darrers anys, i que actualment són al seu país, estan fent trameses de màscares amb destinació Lleida, amb motiu de la pandèmia provocada per la COVID-19. Després del primer paquet de 1.000 unitats que va fer arribar des de Changchun, capital de la província de Jilin, l'estudiant del programa de doctorat Territori, Patrimoni i Cultura de la Facultat de Lletres, Zhao Mo, altres joves xinesos s'han organitzat per enviar més màscares a Lleida.
 
Així, explica el professor de la UdL i coordinador del Diploma, Javier Terrado, hi ha dos enviaments de camí que, si tot va bé, arribaran els propers dies a la UdL i que seran lliurats als hospitals de la capital del Segrià. D'una banda, Zhao Yuanlong, antic alumne d'aquesta titulació pròpia de la UdL, "ens ha confirmat l'enviament mitjançant una empresa internacional de missatgeria, paqueteria i correu exprés de 3.000 màscares que paga ell individualment".

També ha d'arribar una tramesa de mil unitats més que han preparat vuit ex-alumnes de la UdL (tres noies: Jiang Xinyi, Li Xiang, Ye Xiangzhou, i sis nois: Wu Zhengyang, Ye Xiangzhou, Li Zhao, Wang Baihan, Wu Yan i Hou Junyi). Cadascun dels joves ha comprat 40, 100 o 360 màscares. Tots ells van estudiar a la UdL el Diploma d'Estudis Hispànics en diferents promocions. Wu Yan va cursar a més el Màster d'Ensenyament d'Espanyol/Català per a Immigrants, com també ho va fer la primera estudiant que va fer arribar les màscares a la UdL, Zhao Mo.