Descarregar pdf

Dia Internacional de la No Violència contra les Dones


Manifest de 25 de novembre de 2006


11 són les dones que, en el que portem d’any, han mort a mans de les seves parelles a Catalunya.

11 són, enguany, les vides que ha segat la Violència de Gènere, la màxima expressió d’una societat sexista que perpetua la injustícia contra les dones i que les considera objectes d’explotació i de control.

84 són les dones víctimes per aquesta causa a l’Estat espanyol en aquest any.

Aquests nombres no ens poden deixar indiferents, ens han de servir per prendre decisions respecte com volem construir les nostres relacions i la nostra societat.

Dia Internacional de la No Violència contra les DonesCap de nosaltres pot quedar al marge d’aquesta lluita. Aquesta és la lluita de TOTES i de TOTS aquells que desitgen un món més just i pacífic. I és que no ens podem permetre la tolerància al Terrorisme de Gènere mentre les xifres de les víctimes van en augment. Entenem que la violència masculina envers les dones és una “conducta
basada en un sistema de creences sexista, amb tendència a assegurar-se el control i el domini sobre les dones, que és considerada com a objecte de possessió”.

Des de 1999, l’ONU proclama que el 25 de novembre és un dia assenyalat en la lluita contra la violència per raó de gènere. Per això avui recordem aquestes vides que han estat tràgicament manllevades.

Per això avui és un bon dia per reafirmar el nostre compromís amb l'eradicació d’aquesta xacra i per fer-nos menys tolerants amb tota conducta abusiva i violenta.

Signat per:

Les seccions sindicals de CCOO, UGT i SAC, el Seminari Interdisciplinari d'Estudis de la Dona (SIED) i el Centre d'Igualtat d'Oportunitats i Promoció de les Dones de la Universitat de Lleida.

fletxa-grisACTES:

Divendres, 24 de novembre de 2006 a les 10:00h
Penjada de pancartes als campus de la UdL a càrrec del Centre d’Igualtat d’Oportunitats i Promoció de les Dones, el Seminari Interdisciplinari d'Estudis de la Dona (SIED) i les seccions sindicals de CC.OO., UGT i SAC.

Divendres, 24 de novembre de 2006 a les 19.00h
Lloc: Sala Jaume Magre (c/Bisbe Torres, 2)
Taula Rodona: Les dones de Lleida amb les dones del món en contra de la violència i pobresa.

Divendres, 24 de novembre de 2006 a les 18:00h
Lloc: Al carrer, entre l’IMAC i l’IEI.
Acte per denunciar la situació que pateixen les dones víctima de violència.

Dissabte, 25 de novembre de 2006 a les 12.00h
Lloc: Casal de la Dona (plaça dels Fanalets de Sant Jaume s/n)
Inauguració de l’escultura en solidaritat amb les dones víctimes de violència de gènere a la nostra ciutat.

Dissabte, 25 de novembre de 2006 a 2/4 d'1 del migdia
Lloc: Plaça del 8 de Març, de Lleida
Lectura de manifest i de reivindicació de l'avant-projecte de Llei de Violència Masclista.

Dissabte, 25 de novembre de 2006 a les 19h.
Lloc: Sala Alfred Perenya
Frederick Wiseman. Domestic Violence 2, 2001
Com que la violència domèstica com a delicte ja està molt assentada dins de la legislació i del poder executiu dels EUA, les jurisdiccions estan molt delimitades i s’organitzen en diferents jutjats: acusació, falta i requeriment.

   Darrera modificació: