Descarregar pdf

Exposició dins els actes de la XIV Mostra de Cinema Llatinoamericà de Lleida
El hacedor de gestos. El arte en Guillermo del Toro

Del 8 al 18 d'abril de 2008
El hacedor de gestos. El arte de Guilermo del Toro. Universitat de Lleida Centre de Cultures
Campus de Cappont


L’heroic Hellboy, els vampirs que combat nit rera nit Blade, el mutant de Mimic, el fascinant Hombre Pálido, el misteriós Fauno… Totes les criatures, tots els sers irreals que desfilen pels films de Guillermo del Toro ho fan gràcies a la seua ferma batuta, sorgits des de les pàgines dels guions, però cobren vida i arriben a fascinar l’espectador gràcies a l’increible treball de l’equip tècnic i artístic que hi ha darrera de totes i cadascuna de les sequències en les que apareixen.

L’exposició Hacedor de Cuentos: El Arte en Guillermo del Toro dissenyada per Flash-Back Produccions i comissariada per Antonio Busquets i Carlos Durban recull, per primer cop, l’obra d'aquest equip humà que col·labora colze a colze amb el cèlebre i guardonat director mexicà, recorrent totes i cadascuna de les seues películes, des de la seua òpera prima Cronos (1993) fins al seu actual èxit a nivell mundial El Laberinto del Fauno. Un ampli repàs a la tasca dels ilustradors, dibuixants, dissenyadors i, en definitiva, artistes que en els camps del maquillatge, dels efectes visuals i especials, creant storyboards, decorats o, fins i tot, els cartells promocionals, formen part fonamental del satisfactori resultat final.


Dimarts 8 d'abril, a les 12.00 hores
Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera (Campus Cappont)

Inauguració de l'exposició El hacedor de gestos. El arte de Guillermo del Toro, dins les activitats de la XIV Mostra de Cinema Llatinoamericà de Lleida, a càrrec del vicerector d’Activitats Culturals i Projecció Universitària de la UdL, Jaume Barrull, la coordinadora general de la Mostra, Mariona Claveria, Juan Ferrer, director de la Mostra, Antonio Benages, ilustrador, i Antonio Busquets, comissari de l'exposició.



L'Exposició



Panell rera panell es revisa el treball realitzat durant els darrers quinze anys per més d'una dotzena dels millors creadors mundials en el seu gènere, amb material cedit expressament per a aquesta mostra produïda per Flash Back amb la col·laboració del Festival de Cinema de Tarragona i la Tarraco Film Office, i que des d’abril de 2007 viatja per diverses ciutats espanyoles.

Il·lustradors com Drew Struzan (possiblement el cartelista cinematogràfic més important de l’a ctualitat) i grans dibuixants premiats internacionalment com Carlos Giménez, Mike Mignola o William Stout, es dónen cita en aquesta exposició col·lectiva, juntament amb els dissenys, storyboards i altres treballs d’art conceptual creats per autors de la talla de Simeon Wilkins, Georgina Ciotti, Raúl Monge, TyRuben Ellingson, Raúl Villares o Sergio Sandoval i que, no podi ser de cap més manera recull també i molt especialment la tasca dels integrants de DDT Efectos Especiales, els guanyadors d’un Òscar David Martí i Montse Ribé. Igualment, s’inclou la tasca creativa del propi Guillermo del Toro, no sols a través de dissenys i storyboards signats directament per ell, sinó que també des de les pàgines dels seus cèlebres quaderns de viatge que s’exposen per primer cop.

Tot aquest conjunt es completa amb una àmplia mostra del treball de preproducció dels diferents llargmetratges, recollint també material addicional com títols de crèdit creats per la prestigiosa companyia Imaginary Forces, fotografies de rodatge, fins els plànols originals per Emilio Ruiz.

Finalment en l’apartat audiovisual visionem una amplíssima selecció de materials que no s’han pogut incloure a l’exposició (per lògiques limitacions d’espai), acompanyada d’una cuidada i exclusiva selecció sonora de les excel·lents partitures signades per Marco Beltrami, Javier Navarrete, etc, peça essencial de l’obra del cineasta, que reflexen i mostren en tot el seu esplendor l’univers d’aquest gran creador de contes d’horror i poesia anomenat Guillermo del Toro.

Antonio Busquets
Comissari

El hacedor de gestos. El arte de Guilermo del Toro. Universitat de Lleida


Flash-Back produeix la primera exposició sobre l'univers deGuillermo del Toro mostrant els seus propis storyboards, dissenys i material de quaderns de viatge, juntament amb altres guardonats il·lustradors i creadors d'efectes visuals i de maquillatge que han treballat en el seu cimena durant els darrers quinze anys. Artistes enrs els quals podem trobar Drew Struzan, Carlos Giménez, William Scout, Mike Mignola, Emilio Ruiz o David Martí i Montse Ribé (DDT), guanyadors d’un Òscar per El Laberinto del Fauno.

print enrera pujar


   Darrera modificació: