EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA

La Venècia de Canaletto avui: una mirada fotogràfica
Araceli Merino

Del 26 d’abril al 27 de maig de 2016, segon pis del Rectorat

La mostra presenta una vintena de fotografies inspirades en quadres de l'artista venecià Antonio Canal Canaletto (1697–1768) i una espectacular vista panoràmica de la ciutat italiana realitzades per la jove fotògrafa freelance Araceli Merino. Es tracta d'un projecte que pretén copsar les mirades, de la forma més fidel possible, que va plasmar Canaletto en els seus aiguaforts dedicats a la vida quotidiana de la capital del Venetto.

"Calia posar el trípode i la càmera exactament on ell posava el cavallet. La millor Venècia, la que malgrat el milers de turistes que la visiten encara sembla adormida en el temps del pintor, podia despertar novament en les fotografies", explica Araceli Merino, que afegeix que mentre duia a terme el seu projecte va adonar-se que Venècia manté ben preservats els seus secrets."El que havia de ser una rèplica de les mirades de Canaletto ha acabat sent la mirada fascinada, fotogràfica, de qui malgrat que hi ha fet nombroses visites, acaba veient Venècia sempre com si l’acabés de descobrir", conclou.

Aquesta exposició, organitzada per Universitat de Lleida i el Festival de Música Antiga dels Pirineus, es podrà veure de nou durant tot el mes de juliol al Centre Cultural Les Monges de La Seu d’Urgell.

Web d'Aracel·li Merino: http://aracelifoto.blogspot.com.es

Carregant el reproductor...


Exposició: La Venècia de Canaletto avui: una mirada fotogràfica Araceli Merino

   Darrera modificació: