Exposició: El llegat literari de Joan Barceló

Informació de l'esdeveniment
Lloc:
Passadissos 2a planta del Rectorat
Web:
L'Any Barceló arriba finalment a la Universitat de Lleida / Premsa UdL
Inici:
Finalització:

Exposició El llegat literari de Joan Barceló, en el marc de les activitats de la Universitat de Lleida amb motiu de l'Any Barceló, organitzada per la Càtedra Màrius Torres de la UdL per recordar i reivindicar a un dels creadors més singulars i prolífics d'aquella època. Es tracta d'una mostra estructurada en plafons que repassa, entre d'altres, els primers llibres publicats, el llegat d'autògrafs o les crítiques aparegudes en premsa de la seua obra.

Aquesta exposició es completa amb la virtual interactiva Joan Barceló a través del seu llegat que pretén d'acostar al gran públic la vida del creador però, sobretot, el fons d'autògrafs -manuscrits i mecanoscrits- que es conserven de la seua obra i a través dels quals es pot reconstruir el seu modus scribendi. Qui visiti la mostra podrà contemplar per primera vegada les imatges de tots els quadres que va pintar.
 
Poeta, narrador, dramaturg i pintor, Joan Barceló, compaginà la feina d'escriptor amb la de mestre de català, guionista de programes radiofònics o de periodista cultural. En menys d'una dècada deixarà escrites 3 novel·les i 4 reculls de contes per a adults; 7 novel·les, 22 contes i 3 peces teatrals per a nois i noies; i 5 poemaris, a més de diverses traduccions, guies didàctiques, biografies, etc., la majoria dels quals es publicaran pòstumament. Entre els premis que guanyà, el de poesia Ribas i Carreras per l'El vent, del vent, el Folch i Torres per Que comenci la festa! i el Vicent Andrés Estelles de poesia per Diables d'escuma, tots tres l'any 1979.
expollegatJoanBarceloUdL