Exposició: Joan Barceló, pintor

Informació de l'esdeveniment
Lloc:
Serveis Territorials del Departament de Cultura a Lleida
Web:
L'Any Barceló arriba finalment a la Universitat de Lleida / Premsa UdL
Inici:
Finalització:

Exposició Joan Barceló, pintor, en el marc de les activitats de la Universitat de Lleida amb motiu de l'Any Barceló, organitzada per la Càtedra Màrius Torres de la UdL per recordar i reivindicar a un dels creadors més singulars i prolífics d'aquella època.

L'exposició és una mostra de la que va esdevenir la principal activitat creativa de Joan Barceló durant el primer lustre dels anys setanta, que va arribar a exposar en diverses mostres, individuals o col·lectives, a Solsona, Montgat, Lleida, Manresa, Tortosa o Balaguer. Aquesta exposició, que comptarà amb la presentació de Xavier Vilallonga, amic personal de Barceló i il·lustrador d’alguns dels seus llibres, exhibeix quinze de la seixantena de quadres del polifacètic artista que custodia la seva família.

Poeta, narrador, dramaturg i pintor, Joan Barceló, compaginà la feina d'escriptor amb la de mestre de català, guionista de programes radiofònics o de periodista cultural. En menys d'una dècada deixarà escrites 3 novel·les i 4 reculls de contes per a adults; 7 novel·les, 22 contes i 3 peces teatrals per a nois i noies; i 5 poemaris, a més de diverses traduccions, guies didàctiques, biografies, etc., la majoria dels quals es publicaran pòstumament. Entre els premis que guanyà, el de poesia Ribas i Carreras per l'El vent, del vent, el Folch i Torres per Que comenci la festa! i el Vicent Andrés Estelles de poesia per Diables d'escuma, tots tres l'any 1979.
expobarcelo1