Jornada tècnica: Agricultura de Precisió en fructicultura. Projecte PAgFRUIT i Repositori Digital d’Agricultura de Precisió

Informació de l'esdeveniment
Lloc:
Sala d'Actes de l'ETSEAFIV / Agrònoms
Web:
Programa de la Jornada tècnica: Agricultura de Precisió en fructicultura
Inici:
 | 

Jornada tècnica: Agricultura de Precisió en fructicultura. Projecte PAgFRUIT i Repositori Digital d’Agricultura de Precisió, a càrrec de José Antonio Martínez Casasnovas (investigador principal del projecte PAgFRUIT, Grup de Recerca en AgròTICa i Agricultura de Precisió, Universitat de Lleida i Agrotecnio-CERCA Center).

Aquesta jornada té com a objectiu presentar els principals resultats del projecte de recerca PAgFRUIT (www.pagfruit.udl.cat/), finançat pel Ministerio de Ciencia, Innovación y Universidades, en el marc del Plan de Investigación Científica y Técnica y Innovación 2017-2020, Programa R+D+I Orientado a los Retos de la Sociedad (Agencia Española de Investigación, projecte RTI2018-094222-B-I00).

El projecte ha tingut com a principal objectiu continuar els treballs previs sobre Producció Fructícola de Precisió i Sostenible que porta a terme el Grup de Recerca en AgròTICa i Agricultura de Precisió (GRAP) de la Universitat de Lleida i l’Agrotecnio-CERCA Center, al qual pertany la major part de l’equip de recerca i de l’equip del pla de treball del projecte.

Durant la jornada es mostraran resultats sobre el fenotipatge del dosser foliar en plantacions d’ametllers mitjançant LiDAR, càmeres RGB, RGB-D i imatges de satèl·lit d’alta resolució espacial. També, sobre la detecció de fruits i la modelització 3D mitjançant visió i intel·ligència artificial, mètodes d’estimació de la càrrega de fruits i l’estimació al·lomètrica de la producció i dades de sensors per a una millor interpretació de la interacció vegetació-collita-qualitat.

A més, es mostraran resultats sobre l’aplicació precisa de productes fitosanitaris en vinya en base a mapes de prescripció. l al final de la jornada es presentarà el Repositori Digital d’Agricultura de Precisió elaborat pel GRAP, una activitat finançada a través de l’Operació 01.02.01 de Transferència Tecnològica del Programa de desenvolupament rural de Catalunya 2014-2022.

Inscripcions a través de RuralCat 

Per a més informació: José A. Martínez Casasnovas / grap@udl.cat

regdeprecisio La UdL posa a l'abast de la pagesia un repositori digital d'agricultura de precisió / FOTO: GRAP UdL