XII Setmana de la Psicologia: Dolor i dol

Informació de l'esdeveniment
Lloc:
Diferents espais (Cappont)
Web:
XII Setmana de la Psicologia: Dolor i dol
Inici:
Finalització:

XII Setmana de la Psicologia: Dolor i dol.

La Setmana de la Psicologia és una jornada que s'organitza des de l´Associació d´Estudiants de Psicologia de la Universitat de Lleida (AEP-UdL), amb el suport de la Facultat d´Educació, Psicologia i Treball Social, i amb la col·laboració del Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya. Consisteix en un conjunt de ponències i tallers sobre temàtiques diverses relacionades amb la Psicologia, en tots els seus àmbits d´aplicació. L´objectiu de la Setmana és fer arribar les aportacions de la Psicologia al conjunt de la comunitat universitària, al món professional i a la societat en general. A més, els i les estudiants de la UdL poden obtenir 2 ECTS de matèria transversal amb la seva inscripció i participació en la Setmana.

La Setmana començarà amb un cinefòrum el dilluns 19, on es projectarà la pel·lícula "Emma wants to live", i es realitzaran 3 ponències i 10 tallers al llarg de la setmana, amb esmorzar i pauses per reprendre les següents activitats. El tema transversal d´aquesta edició serà "El dolor i el dol", que estarà present a totes les activitats proposades, sobretot a les tres ponències on es parlarà del dolor crònic, com parlar de la mort ens pot ajudar a viure millor i el dol perinatal.

En els tallers s´abordaran temes tan diversos com la Psicologia Ambiental, la figura del psicòleg d´emergències sanitàries, la mediació en l´àmbit penitenciari, el cervell autista, el dol en les relacions de parella, les addiccions, l´abordatge psicològic de l´esquizofrènia, el trauma i el seu abordatge emocional, estratègies per reduir l´ús dels mòbils i potenciar la concentració, i l´acompanyament psicològic en pacients oncològics.

A més, durant l´esmorzar de dimecres 21 es realitzarà una sessió de pòsters amb alguns dels millors Treballs Finals de Grau presentats el curs 2022/2023 al Grau de Psicologia de la UdL, en el qual els/les autors/es explicaran el seu treball i respondran preguntes. El dijous 22 al finalitzar les sessions del matí gaudirem d´un concert on escoltarem a la Carlota Cos i a Ella Grupo.

Per altra banda, aquest any també es realitzarà una activitat participativa, prèvia a les dates en què se celebrarà la XII Setmana de la Psicologia, que consistirà en un espai a la FEPTS on els i les estudiants, professorat i treballadors/es de la Universitat de Lleida, així com totes les persones que visitin l´espai, podran escriure una reflexió, entorn la pregunta "Què em provoca dolor?". Totes les aportacions es guardaran i es llegiran durant la cloenda de les jornades, el dijous 22. A més, durant la tarda de dijous, es duran a terme diferents dinàmiques grupals enfocades a la temàtica del Dolor i el Dol.

Per l´obtenció dels 2 crèdits ETCS de la XII Setmana de la Psicologia caldrà assistir a un 80% de les activitats avaluables (tres ponències i quatre tallers). De manera que només podran faltar a una sessió (taller o ponència), assistint a 6 de les 7 activitats avaluables com a mínim (es farà un registre de l´assistència). A més, després caldrà presentar l´activitat avaluable requerida, enviant-la al correu comissiopsicologiaudl@gmail.com dins el termini establert.