Exposició col·lectiva: "L'errance des réfugiés à travers l’Europe"

Fotografies de fotoperiodistes de l'Agència France Presse (AFP)

Informació de l'esdeveniment
Lloc:
Vestíbul de l’Edifici del Rectorat
Inici:
 | 
Finalització:

 

13.30h Inauguració, en el marc de la Setmana d'Europa, de l'exposició L'errance des refugiés à travers l'Europe (El viatge erràtic dels refugiats a través d'Europa), amb Marta Giné (directora de l'Institut de Llengües de la UdL) i Jordi Vidal (responsable de programes d'immigració i refugiats de Creu Roja Lleida). La mostra es pot visitar fins el 2 de juny.

 

Amb la col·laboració d'Alliance Française de Lleida

"Cadàvers encallats a les costes europees, escenes de violència a la frontera, cares de nens, dones i homes en les llàgrimes... Els darrers anys la tragèdia dels migrants ha estat als titulars diaris.

Segons l'Alt Comissionat per als Refugiats el 2015, més de 65 milions de persones, principalment iraquians i sirians, però també africans, afganesos i pakistanesos, han fugit de la guerra, el terrorisme o la pobresa, però també n'hi ha de la banya d'Àfrica, Afganistan o Pakistan. Un milió van arribar a Europa però sovint la desil·lusió, l'amargor i la desesperació és amb el què es troben al final del camí, on només murs, filferros de pues, policies i camps hi són per donar-los la benvinguda. Altres, han mort al mar,10.000 en dos anys.

Dos països es veuen particularment afectats per aquesta afluència d'immigrants. Itàlia i Grècia són els dos principals portes d'entrada al vell Continent. Si Alemanya ha rebut més d'un milió d'immigrants des de 2015, gràcies a la política d'obertura als refugiats defensades llavors per Angela Merkel, molts altres països europeus busquen principalment 'protegir-se'. Aquest debat, que travessa tot Europa, ha fet tremolar els seus fonaments.

En aquesta exposició 16 fotògrafs de l'Agència France Press (AFP) mostren el flux d'immigrants a tot Europa des del 2015 fins al març de l'any 2016 quan es va signar un controvertit acord entre Europa i Turquia, que ha reduït considerablement l'entrada de refugiats a la Unió Europea"

Text: France Info

AFP / Agence France Presse / Foto: ANGELOS TZORTZINIS AFP / Agence France Presse / Angelos Tzortzinis