Resum de la 14a Setmana de la Comunicació de la UdL

El guionista i director David Trueba clausura la Setmana de la Comunicació

Carregant el reproductor...

El creador, coproductor i guionista de l'exitosa sèrie de TV3 Merlí, Héctor Lozano, acompanyat de l'actor Adrian Grösser, ha estat l'encarregat d'obrir la 14a Setmana de la Comunicació de la Universitat de Lleida, que enguany gira al voltant de la ficció televisiva. Un centenar d'alumnes de secundària han assistit a la xerrada aprofitant les portes obertes del Grau en Comunicació i Periodisme Audiovisuals.

Per la tarda, els protagonista ha estat l'actor Roger Coma, conegut per sèries com Porca Misèria o Gran Nord, i director de la sèrie online Les coses grans; i el guionista i dramaturg Jordi Galceran, que ha parlat de la sèrie Nit i dia.

El dimarts la professora de la Universitat Carlos III de Madrid i autora del llibre La cultura de las series, Concepción Cascajosa, ha explicat per què paga la pena estudiar les sèries de televisió. Per acomiadar el segon dia, els professors universitaris i membres de la Mesa per la diversitat del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC), Iolanda Tortajada i Raúl Martínez, han parlat de la diversitat a la ficció televisiva.

El dimecres dia 5, el gerent de Movistar +, Manuel Aldana, ha donat una conferència sobre els diferents reptes de la distribució de les sèries en l'era digital. A continuació, el creador i director de Pocoyó, Guillermo García Carsí, ha explicat el procés de creació i ha realitzat una anàlisi de la seua sèrie.

L'últim dia de la Setmana de la Comunicació ha comptat amb la presència de dos dels responsables de la sèrie documental Trinxeres, de TV3, els periodistes Eloi Vila i Marc Juan. L'encarregat de la cloenda ha estat l'escriptor, guionista i director de cinema David Trueba. La seua darrera pel·lícula, Vivir es fácil con los ojos cerrados (2013), va aconseguir sis premis Goya.

 

Notícies relacionades