Una trentena d'estudiants rep les credencials JADE i JADE Plus

Carregant el reproductor...

Un total de 31 alumnes llatinoamericans -29 de grau i 2 de postgrau-, han estat becats enguany per cursar estudis a la Universitat de Lleida gràcies les beques Santander JADE i els ajuts predoctorals JADE Plus de mobilitat internacional, que finança íntegrament Banco Santander a través de Santander Universidades. El rector de la UdL, Roberto Fernández, i el director territorial institucional de Banco Santander a Catalunya, Luis J. Herrero, han lliurat avui les credencials als beneficiaris d'aquests programes i els del programa d'emprenedoria Explorer en un acte que ha tingut lloc al Saló Víctor Siurana, al Rectorat.

El programa JADE, actualment en la seua dissetena edició, ofereix beques per a estudiants mexicans de grau interessats a completar a la UdL la seua formació durant sis mesos. Mentre, el JADE Plus -que arriba a la tretzena convocatòria- facilita que universitaris de tota Llatinoamèrica puguin fer estades de fins a tres anys a Lleida per cursar els seus estudis de doctorat. Enguany, les doctorandes -de Colòmbia i Perú- estan becades als departaments de Química i de Psicologia.

Un total de 450 alumnes llatinoamericans han passat per les aules de la UdL des que es va posar en marxa el programa de mobilitat JADE al 2002. Els centres que històricament han rebut més estudiantat d'aquest programa són la Facultat de Dret, Economia i Turisme (166), l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària (58) i la Facultat de Medicina (55). Les universitats mexicanes que han enviat més alumnat a Lleida en aquests 17 anys són l'Autònoma de Chapingo (81), la Benemèrita Autònoma de Puebla (78) i l'Autònoma de Chiapas (75).

+ Més informació 

GALERIA FOTOGRÀFICA