Abraça l'esperança

Descripció de la campanya:

De la mateixa manera com el càncer afecta la seva salut física, també pot ocasionar una àmplia varietat de sentiments que vostè no acostuma enfrontar. Així mateix, pot fer que els sentiments que es presenten semblin més intensos. Aquests sentiments poden canviar diàriament. Tots els sentiments són normals.

Una vegada que les persones accepten que tenen càncer, sovint senten esperança. Hi ha moltes raons per a sentir esperança. Milions de persones que han tingut càncer estan vives avui dia. Les seves possibilitats de viure amb càncer —i de sobreviure al càncer— són millors ara que mai abans. I les persones amb càncer poden portar vides actives, fins i tot durant el tractament.

Alguns metges creuen que l'esperança pot ajudar el cos a superar el càncer. De manera que, els científics estan estudiant si un pronòstic optimista i una actitud positiva ajuda al fet que les persones se sentin millor. Aquí s'ofereixen alguns suggeriments amb les quals pot enfortir un sentit d'esperança:

  • Planificar els seus dies com ho ha fet sempre.
  • No limitar el que li agrada fer pel càncer.
  • Buscar raons per a tenir esperança. Si l'ajuda, anoti-les o parli d'aquestes raons amb altres persones.
  • Passar temps en la naturalesa,
  • Escoltar històries sobre persones amb càncer que estan portant vides actives.

 

Maneres de fer front a les seves emocions

· Expressar els seus sentiments

La gent s'adona que quan expressa sentiments forts com a enuig o tristesa, té més possibilitat de desfer-se d'ells. Algunes persones ordenen els seus sentiments parlant amb amics o familiars, amb altres supervivents de càncer, un grup de suport, o un conseller. Però encara si vostè prefereix no parlar del seu càncer amb uns altres, pot ordenar els seus sentiments pensant en ells o prenent notes.

· Buscar el positiu

A vegades, això significa buscar el bo fins i tot en temps dolents, o tractar de tenir esperances en comptes de pensar en el pitjor. Tracti d'usar la seva energia per a enfocar-se en el benestar i en el que pot fer per a mantenir-se amb la millor salut possible.

· No es culpi pel seu càncer

Algunes persones creuen que tenen càncer com a resultat d'alguna cosa que van fer o que no van fer. Recordi, qualsevol persona pot tenir càncer.

· No tractar d'aparentar tenir entusiasme si no ho té

Moltes persones diuen que a vegades volen tenir la llibertat de rendir-se als seus sentiments.

· Triar quan parlar del seu càncer

Pot ser que a la gent li resulti difícil saber com parlar amb vostè del seu càncer. Sovint, els sers estimats tenen bones intencions, però no saben què dir o com actuar. Vostè pot fer que se sentin a gust si els pregunta el què pensen o el que senten.

· Trobar formes que l'ajudin a relaxar-se

Qualsevol que sigui l'activitat que l'ajudi a relaxar-se, ha de prendre's un temps per a fer-la. La meditació, la visualització guiada i els exercicis de relaxació són només algunes formes que han mostrat ser beneficioses per a altres persones; això pot ajudar al fet que es relaxi quan sent preocupació.

· Tenir la major activitat que pugui

Sortir de la casa i fer alguna cosa pot ajudar-lo a enfocar-se en altres coses a més del càncer i de les preocupacions que causa aquesta situació. L'exercici o el ioga suau i estirar-se poden ajudar-lo també.

· Buscar les coses que gaudeix

Pot ser que li agradin els passatemps com la fusteria, la fotografia, la lectura o les manualitats. O busqui activitats com l'art, la música o el ball.

· Fixar-se en el que vostè pot controlar

Algunes persones diuen que ajuda ordenar les seves vides. Participar en les seves cures mèdiques, assistir a les seves cites i fer canvis en el seu estil de vida són coses que vostè pot controlar. Fins i tot establir un programa diari pot donar-li un sentit de control. I, si bé, ningú pot controlar tots els pensaments, alguns diuen que tracten de no pensar obsessivament en les coses que els causen temor, sinó fer el que poden per a gaudir dels moments positius de la seva vida.