Exàmens oficials de català

L'Institut de Llengües organitza dues convocatòries anuals ordinàries dels exàmens interuniversitaris CLUC català dels nivells A2, B1, B2, C1, C1 per al PDI, C2 i català jurídic, una al febrer i l'altra al juny. Els exàmens dels nivells B2, C1, C1 per al PDI, C2 es faran el segon dissabte de frebrer i el segon dissabte de juny. En el cas de l'examen de català jurídic, al juny, es farà un dia diferent de la resta de nivells.

Per accedir-hi cal:

 • Ser alumne d’un dels cursos de català organitzats per l’Institut de Llengües. Les taxes d’examen ja van incloses en el preu del curs.
 • Haver estat alumnat dels cursos anteriors de català i no haver-se presentat a examen o no haver-lo superat. Cal abonar les taxes d’examen corresponents: UdL: 50 € / Externs a la UdL: 75 €
 • Ser PDI (personal docent i investigador) per presentar-se a l’examen de nivell de suficiència per al PDI (C1) amb formació prèvia o sense formació. Les taxes d’examen són gratuïtes.
 • NOMÉS per a la comunitat universitària: estudiantat, PAS (personal d’administració i serveis) i PDI (personal docent i investigador) pot presentar-se a l’examen de català de nivells B2, C1, C2 i català jurídic (en el cas de català jurídic, aquest curs acadèmic hi haurà convocatòria al febrer i al juny) sense haver fet prèviament el curs. Places limitades. Taxes d’examen: 120 €
 • Les persones externes a la UdL poden presentar-se a l’examen de català jurídic sense haver fet prèviament el curs (aquest curs acadèmic hi haurà convocatòria al febrer i al juny). Places limitades. Taxes d’examen: 150 €

Informació sobre els exàmens (tipologia d'exercicis, models d'exàmens, criteris d'avaluació): web de la Comissió Interuniversitària de Formació i Acreditació Lingüístiques de Catalunya (CIFALC).

Els certificats són homologats als de la Generalitat de Catalunya.


CONVOCATÒRIES del 2024: 10 de febrer, 8 de juny de 2024 i, en concret, l'examen de català jurídic el 14 de juny, tarda.

A la convocatòria del 26 de juliol només hi té accés l'alumnat del curs d'estiu de C2.

PREINSCRIPCIÓ I MATRICULACIÓ per a la convocatòria del 8 de juny de 2024: al maig dates per determinar

EXÀMENS DE LLENGUA CATALANA DE NIVELLS B2, C1, C1 per al PDI, C2 i català jurídic

 • L’alumnat dels cursos del 1r semestre del curs 2023-2024 no ha de fer la matriculació. Rebrà informació sobre l’examen oral i escrit a través del correu electrònic del Campus Virtual de cada curs.  Més informació per determinar
 • Per a l’alumnat d'altres convocatòries dels diferents nivells dels cursos de català de l'Institut de Llengües (no presentats o no aptes) i també per al PDI de la UdL (personal docent i investigador) que es vulgui examinar del Certificat de nivell de suficiència per al PDI (C1). Ens posarem en contacte amb els interessats, un cop feta la matrícula, per donar-vos tota la informació. Més informació per determinar
 • NOMÉS per a la comunitat universitària UdL: estudiantat, PAS i PDI: possibilitat de fer l’examen de català de nivells B2, C1, C2 i català jurídic sense haver fet prèviament el curs. Places limitades. Ens posarem en contacte amb els interessats, un cop feta la matrícula, per donar-vos tota la informació. Més informació per determinar
 • Les persones externes a la UdL poden presentar-se a l’examen de català jurídic sense haver fet prèviament el curs. Places limitades. Més informació per determinar.

ACCÉS A LA PREINSCRIPCIÓ al maig (dates per determinar)

Abans de fer la preinscripció, cal que tingueu clara la informació següent perquè la necessitareu per poder completar el procés:

 • Si NO sou membres de la comunitat universitària (és a dir, no sou PAS, PDI, alumne o exalumne oficial) heu d’accedir al registre online.
 • Si SOU membres de la comunitat universitària o ho heu estat: heu d'accedir a la preinscripció amb usuari i contrasenya UdL (cliqueu directament l'enllaç que trobareu més avall del nivell de la llengua del qual us voleu examinar). Si no recordeu la contrasenya, heu de recupereu-la a https://credencials.udl.cat/ o poseu-vos en contacte amb suport@asic.udl.cat.

En cas que tingueu algun problema per accedir-hi, envieu un correu a il.suportmatricula@udl.cat

PAS 1. Cliqueu damunt del nivell del qual us voleu matricular 

Examen de nivell intermedi (B2) de llengua catalana

Examen de nivell de suficiència (C1) de llengua catalana

Examen de nivell de suficiència (C1) per al PDI de llengua catalana (només per al personal docent i investigador de la UdL)

Examen de nivell superiror (C2) de llengua catalana

Examen de català jurídic

PAS 2. Un cop feta la preinscripció, la Secretaria de l’Institut de Llengües comprovarà la informació i les preinscripcions validades rebran un correu electrònic amb les instruccions per realitzar la matrícula i el pagament.

La matrícula queda formalitzada en el moment de fer el pagament.

En cas de renúncia a la matrícula, s'ha de comunicar per escrit a l'adreça electrònica de l’IL il.secretaria@udl.cat  per tenir-ne constància. Consulteu la normativa acadèmica per a qüestions sobre anul·lacions de matrícula. 

 

CIFALC_12052014