11 d'octubre de 2010

Descarregar pdf
 
La UdL, la cinquena universitat espanyola que millor investiga
 
. Segons el Rànquing Internacional d'Institucions d'Investigació, està entre les cinc primeres de l'Estat amb més impacte 
audio
La Recerca a la Universitat de Lleida
La Universitat de Lleida és la cinquena universitat de l'Estat espanyol amb major impacte de les seues publicacions científiques. Segons publica avui el diari El País, el Rànquing Internacional d'Institucions d'Investigació (SIR) situa la UdL en cinquè lloc pel que fa a la mitjana en què els articles dels seus investigadors són citats per altres científics. Aquest índex, que es pondera segons el volum de publicacions i investigadors, és d'1,35 per a la UdL. Lidera el rànquing mundial la nordamericana Rockefeller University, amb un 2,44 d'índex d'impacte; mentre que a l'Estat espanyol la primera posició és per la Universitat Pompeu Fabra, amb l'1,56. La segueixen la Universitat de Barcelona, la Universitat Autònoma de Barcelona i la Rovira i Virgili.

El SIR, que ha analitzat les publicacions científiques que produeixen els 2.789 organismes més importants del món en recerca -universitats, fundacions, hospitals i centres d'investigació-, situa la UdL en el primer lloc del rànquing estatal pel que fa un major impacte de les publicacions relacionades amb les ciències de la vida (biologia, zoologia etc), amb un 1,49 d''índex d'impacte. La segueixen la Universitat Pompeu Fabra, amb l'1,4, la Universitat Jaume I de Castelló, la de Castella-la Manxa i la Politècnica de Cartagena. En aquest àmbit, la UdL ocupa el lloc 390 del món, mentre que la segona universitat de l'Estat, la UPF, està al 520.

Aquesta classificació que es pot consultar a www.scimagojr.com ha estat realitzada per l'equip SCImago, format per l'Institut de Polítiques i Béns Públics del CSIC i les universitats de Granada, Extremadura, Carlos III, Alcalà i Oberta de Catalunya.
 

 

Més informació

RÀNQUING UNIVERSITATS 2010 (PDF)