12 de juny de 2013

Descarregar pdf
 

La UdL i GlobaLleida engegaran un pla estratègic de les terres de Lleida
 
La Càtedra Repsol de Competitivitat i Desenvolupament Regional de la Universitat de Lleida (UdL) ì GlobaLleida elaboraran un pla estratègic de les terres de Lleida, segons ha afirmat el director de projectes estratègics territorial d'aquest ens, Antoni Piñol, durant la Jornada Estratègies territorials en temps de crisi: planificant els reptes futurs, que han organitzat ambdós entitats.

La Jornada "és el primer pas per encetar un procés de reflexió estratègica de les terres de Lleida que ens permeti marcar un rumb clar i, al mateix temps, capaç d'adaptars-se als canvis", ha explicat el professor de la UdL i director de la Càtedra, Joan Ganau. És per això i "per aprendre del que s'està fent en aquesta línia en diferents indrets del país", que durant el matí s'han presentat alguns dels exemples més rellevants que s'estan portant a terme a Catalunya, com ara a la ciutat comtal, el Camp de Tarragona o Solsona.

Entre els ponents, destacar el director d'Estratègies de Qualitat Urbana (EQU), Josep Maria Pascual, el qual ha participat en l'assessorament, elaboració i avaluació de projectes en més d'un centenar de ciutats d'Europa i Amèrica Llatina.  Coordinador del moviment AERYC (Àfrica-Amèrica-Europa de Regions i Ciutats) que promou la governança democràtica, Pascual, ha apostat per estratègies compartides per millorar les capacitats dels territoris, on el ciutadà deixi de ser solament client o usuari i es converteixi en un actor del procés estratègic. En aquest sentit ha afegit que "cal canviar la manera de governar per enfortir els ciutadans i els seus drets".

La Jornada, amb una cinquantena d'inscrits, ha estat inaugurada per Ganau, Piñol i el vicerector Francisco Garcia, el qual ha insistit en el compromís i la participació de la UdL en el Pla estratègic de Lleida, que ha qualificat de "repte per al territori".

Càtedra Repsol - UdL / Pla Estratègic per les Terres de Lleida
[+] AMPLIAR IMATGE D'esquerra a dreta: Joan Ganau, Francisco Garcia, Antoni Piñol / Foto: UdL
baixcorva